Nazad

Kolašinac uz BMW do 21 metra!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 21.07.2012 - 14:54

Bronzani sa EP u Helsinkiju sanja podvig i u Londonu. Od premije kupiće novi BMW, a na Olimpijskim igrama nada se plasmanu u finale, pa šta bude...

  Bronza na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju podigla je adrenalin u venama našeg kuglaša Asmira Kolašinca, koji se nada da će na Igrama u Londonu baciti kuglu preko crte od 21 metra!

Ovaj 26-godišnji atletičar osvajanjem medalje na EP ispunio je uslove za "nacionalnu penziju".

"Kao 'penzioner' osećam se nikad mlađi i jači", kaže Kolašinac u intervjuu za "Sport".

O Helsinkiju...

"Na kraju, isplate se sve one muke kroz koje prolaziš da bi ostvario nešto veliko. Radim ono što u životu najviše volim, uživam u tome, živim svoj san", kaže Kolašinac, koji je odlučio da u vreme Ramazana, ipak, preskoči post do završetka Igara u Londonu.

Tamo će, prema sopstvenom priznanju, biti potrebno mnogo toga da se poklopi da bi ostvario novi podvig. Ali, on je veliki optimista...

"Neću da budem skroman, očekivao sam u Helsinkiju da bacim kuglu dalje od rezultata koji mi je doneo bronzu. To je izostalo zbog temperature od samo 12 stepeni Celzijusovih. Očekujem da vrhunac forme bude na Olimpijskim igrama ili u periodu posle Londona. Do sada se pokazalo da mi je tada bioritam najbolji", kaže Kolašinac i poručuje:

"Idem na 21 metar. Ako ne uspem sada, onda ću da učinim sve da taj cilj ostvarima do kraja sezone".

Bronzu u Helsinkiju osvojio je hicem od 20,36 metara. Lični rekord mu je 20,64. Najbolji rezultat sezone tokom 2011. godine bio je 22,21 i delo je Kanađanina Dilana Armstronga.

O Lonodnu...

"Želja mi je da najpre uđem u polufinale, a posle u veliko finala bacača kugle. Dakle, da ostvarim plasman među osam najboljih na svetu".

Medalja bi ga učinila još popularnijim u javnosti, a Kolašinac se na tu temu šali na račun svoje građe.

"Dominirao sam ja i ranije...", sa osmehom kaže Kolašinca, kao "od stene odvaljen".

"Uđem u kafić i dominiram. Očekujem da će sada ljudi još više da cene moj rad, ali i da će mi saobraćajni policajci progledati kroz prste ako budem vozio 60 kilometara na čas brže od dozvoljenog".

Inače, od premije u vidu 10.000 evra za bronzu u Helsinkiju, Kolašinac nemarava da "pojača" vozni park.

"Trenutno vozim 'M3', ali kupiću BMW 'X6', džip... Volim brzinu, ide mi uz karakter", dodaje.

Dobra kola ne idu sa praznim suvozačevim sedištem...

"Srećno sam zaljubljen...", kaže i ne otkriva dalje.

U jednu ili više njih?

"U tu jednu, naravno...", namiguje.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: