Nazad

Kraj blistave karijere

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 30.04.2012 - 19:30

Legendarni srpski vaterpolista Vladimir Vujasinović izjavio je da će sledeće nedelje dodeti definitivnu odluku o nastavku karijere

  Dan posle osvajanja još jedne šampionske titule sa Partizanom, Vujasinović je rekao da još mora da reši neke stvari i da će otprilike za sedam dana znati da li stavlja tačku ili ostaje u bazenu.

 

"Ne mogu još da kažem da je kraj, preostaje mi da ovih dana rešim neke stvari, da vidim gde, šta i kako i definitivno ću znati sledeće nedelje. U svakom slučaju ako je kraj, onda mi je drago da sam se oprostio titulom", rekao je Vujasinović.


Na pitanje da li mu je ova titula među najdražim, s obzirom na to da je Crvena zvezda bila konkurentnija i bliža nego prethodnih godina Vujasinović je rekao:


"Meni su sve titule drage, za svaku mora da su uloži veliki trud. A što se tiče Zvezde i toga da je bila blizu, mislim da je bila bliža 1992. i 1993. godine kad sam ja igrao za Zvezdu i kada smo osvojili dve šampionske titule", našalio se Vujasinović.


Vujasinović je karijeru počeo u riječkom Primorju, a zatim je nastupao za Crvenu zvezdu, Partizan, Barselonu, Romu, Pro Reko, a imao je i letnje epizode na Malti i Brazilu.


Trofeje koje je osvojio je gotovo nemoguće nabrojati, ali osvojio je 15 nacionalnih titula, četiri Evrolige i još mnogobrojne Kupove.


Za reprezentaciju je odigrao 341 utakmicu i postigao 391 gol. U riznici medalja sa Jugoslavijom, Srbijom i Crnom Gorom i Srbijom između ostalog ima tri medalje sa Olimpijskih igara (dve bronze i srebo), četiri sa Svetskih prvenstava (zlato, srebro i dve bronze) i pet sa šampionata Evrope (tri zlata i dva srebra). 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: