Nazad

Krstić još tri godine u CSKA!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 10.07.2012 - 13:17

Jedan od najboljih evropskih centara potpisao novi ugovor sa "armejcima". Ciljevi isti - plasman u završnicu Evrolige i trofeji na domaćoj sceni.

Nenad Krstić (28 godina, 212 cm) imao je opciju povratka u NBA ligu, ali je nije iskoristio.

Potpisao je novi ugovor sa CSKA, po kojem će stanovnik Moskve biti do leta 2014, a ako klub bude tako želeo, saradnja će potrajati i jednu sezonu duže.

Krstić je prošle sezone izabran u idealnu petorku Evrolige, a na putu do finala elitnog takmičenja beležio je u proseku 14,2 poena i 5,5 skokova po utakmici.

U ruskom prvenstvu i VTB ligi imao je nešto manju minutažu, a samim tim i slabiji učinak nego u Evroligi.

"Nenad je potvrdio da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji centar u Evropi. Oduševio je konstantno dobrim partijama i borbenošću, a takođe i ljubaznim, prijateljskim pristupom navijačima i klubu. On nam je bio jedan od prioriteta u ovom prelaznom roku i drago mi je da će ostati sa nama bar još dve godine", rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Za razliku od dosadašnjeg ugovora, novi papir koji je potpisao Krstić ne predviđa mogućnost odlaska u NBA.

S obzirom na to da krajem meseca puni 29 godina i da će igrati za CSKA bar do 31. rođendana, može se reći da je Krstić verovatno stavio tačku na NBA poglavlje svoje karijere.

"Srećan sam što ostajem u Moskvi, da pokušamo opet da se plasiramo u završnicu Evrolige i osvojimo sve domaće trofeje. Nisam krio da mi je prijatno u CSKA, ali sam želeo šansu da razmotrim ponude iz NBA lige. Kada je došlo do toga, shvatio sam da mi se promenio sistem vrednosti i da su mi u prvom planu sada porodica, reprezentacija i CSKA, koji je dosadašnjim potezima u prelaznom roku jasno pokazao kakve su mu ambicije", istakao je Krstić.

On je izrazio želju da "bar još tri godine" nosi crveno-plavu uniformu.

Podsetimo da je CSKA žreban u grupu Evrolige sa Partizanom mt:s, tako da će Krstić već sredinom oktobra odigrati prvu utakmicu protiv kluba u kojem se afirmisao. Biće tu još trojica srpskih reprezentativaca: Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Vladimir Micov. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: