Nazad

Kup Srbije: Partizan i Čukarički traže spas sezone

Izvor: N1 info, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 10.06.2020 - 14:52

Večeras su na programu mečevi polufinala Kupa Srbije u fudbalu, u okviru kojih će se odigrati dva derbija.

Odigravaju se dva derbija FOTO: Getty Images

U prvom meču koji je na programu od 17 časova fudbaleri Čukaričkog dočekuju Vojvodinu. Reč je o ekipama sličnog kvaliteta i sličnih ambicija, koje imaju cilj da na kraju sezone izbore igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Njihov poslednji međusobni meč odigran je pre samo deset dana u Superligi Srbije i završen je bez pobednika (1:1). Fudbalerima Čukaričkog je to teško palo, pa se očekuje da sada na svom terenu budu dodatno motivisani.

Trener Brđana Aleksandar Veselinović rekao je da je njegov tim oštećen odlukom da se ne igra plej-of Superlige Srbije, kao i da svoju šansu vide upravo u Kupu Srbije.

"Naš osnovni cilj je bio da se ove sezone plasiramo u plej-of  Superlige Srbije i da afirmišemo što više mladih igrača. Ostavljam javnosti da proceni sve ono što Čukarički radi ove sezone. Kad govorim o Evropi, posle našeg plasmana u polufinale Kupa Srbije, sasvim je jasno da je Čukarički oštećen odlukom da se ne igra plej-of i da smo eliminisani da imamo ravnopravne uslove da se borimo za Evropu. Moramo da ispoštujemo propise i da se ponašamo u skladu sa njima. Izjava Sava Miloševića posle žreba parova polufinala da su se tu plasirale četiri najbolje ekipe koje Srbija u ovom momentu ima nam gode, potvrda su nečega dobrog. Ponavljam, žao nam je što nismo imali jednake šanse sa drugima da na fudbalskom terenu rešimo pitanje plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako toga i ne bude, nije smak sveta. Nismo ekipa koja će se predati, to poslednjeg atoma naše snage ćemo se boriti da odemo što dalje i do kraja ako treba".

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović očekuje tešku utakmicu u polufinalu, ali se nada da njegov tim može da dođe do finala Kupa Srbije.

"Još pre žreba sam rekao da mi je potpuno svejedno koga ćemo dobiti u polufinalu i da mi je bitno samo to da sve protekne u najboljem redu, a siguran sam da će tako i biti. Sva tri potencijalna rivala koja smo mogli da dobijemo su izuzetno dobre ekipe, tako da smo znali da nas svakako očekuje težak meč. Igraće se na Banovom Brdu, što je otežavajuća okolnost za nas, ali želimo plasman u finale", rekao je Lalatović.

Očekivani sastavi:

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović, Kovač, Vidosavljević, Kajević, Mićin, Birmančević, Tedić.
VOJVODINA: Rockov, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, Stojković, Bojić, Čović, Vukadinović, Mrkaić.
Drugi meč polufinala igra se od 20 časova u Humskoj između fudbalera Partizana i Crvene zvezde. Crveno-beli u goste najvećem rivalu idu rastrećeni jer su u Superligi Srbije već obezbedili trofej, tako da iako imaju ambicije u Kupu, nemaju toliki pritisak poput domaćina, koji bi osvajanjem trofeja u ovom takmičenju spasio sezonu.

"Imali smo vremena posle Radnika da odmorimo. Derbi dolazi u pravo vreme, za Crvenu zvezdu, igrače, mene. Već je 200. derbi, vreme baš brzo prolazi. Nema tu posebnih očekivanja, moraš da budeš pravi, da uđeš u utakmicu kao da je poslednja. Mečevi sa Partizanom uvek nose dozu iznenađenja, a ja se nadam da ćemo mi biti sti koji će iznenaditi. Spremni smo, znamo šta naš čeka, moramo da budemo hrabri", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković.

Trener crno-belih Savo Milošević zna ko će biti pobednik u večitom derbiju.

"I nama i njima je najveća nepoznanica fizika. Neki parametri mi pokazuju da smo dosta dobro spremni, s obzirom na to da nismo dugo igrali. Ali ovakve utakmice donose dodatne doze adrenaline i potrošnju. To se nadomešćuje voljom i htenjem. Posebno biti pritiska jer je nokaut faza i gubitnik gubi sve. Pobednik će biti ona ekipa koja bude više kontrolisala igru. Odlučivaće detalji. Nadam se da će ti detalji biti u našu korist", poručio je Milošević.

Očekivani sastavi u 200. večitom derbiju:

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Marković, Natho, Asano, Sadik.
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Petrović, Jovančić, Ben, Ivanić, Gavrić, Vukanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: