Nazad

Kup za Zvezdu, trofej za Prosinečkog

Izvor: Blic sport - Nacionalni sport - Sreda 16.05.2012 - 23:20

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da 24. put u istoriji kluba osvoje nacionalni Kup! Izabranici Roberta Prosinečkog spasili su sezonu pobedom nad Borcem u finalu od 1:0 i osvajanjem prvog trofeja pod komandantskom palicom hrvatskog stručnjaka! Prvi trofej u dve godine za crveno-bele doneo je južnoamerički tandem Evandro-Borha.

 Pred 10.000 navijača u Kruševcu, Zvezda je kao i uvek ove sezone imala huk sa tribina koji joj je davao vetar u leđa. Teren je uprkos kiši bio u odličnom stanju, a navijači napravili neizbežnu bakljadu pred početak utakmice.

 
Borac je pokazao da nije došao samo da se brani na stadionu Mladost u Kruševcu, a veliki kiks Nikole Maksimovića mogao je u 3. minutu da kazni Pavićević. Ipak, napadač Borca je tom prilikom pogodio prečku, a deluje da je Bajković vrhovima prstiju sprečio rano iznenađenje.
 
Zvezda je jalovo napadala tokom većeg dela prvog poluvremena, i za to je umalo bila kažnjena u 28. minutu. Ponovo je ispala kompletna odbrana crveno-belih, Radivojević se odlučio da zaobiđe Bajkovića, tom prilikom dao prejak for, pa je u padu mogao samo da šutira pored gola.
 
Laknulo je navijačima, Prosinečkom i njegovim izabranicima, a kazna za promašaje stigla je u 40. minutu.
 
Agilni Mladenović je prošao po levoj strani i centrirao po zemlji, Maksimović samo promenio pravac lopti, a Evandro, iako je bio okrenut leđima, predivno smestio desnom spoljnom loptu u mrežu - 1:0.
 
Tim rezultatom otišlo se u svlačionice, a drugo poluvreme je kasnilo jer je ukazivana pomoć jednom od pomoćnika Milorada Mažića. Mnogo je bolja bila Zvezda u drugih 45 minuta, a svaki pokušaj Borca zaustavljen je na centru igrališta.
 
Ipak, ni takav odnos snaga nije omogućio Zvezdi mnogo šansi kako bi ranije rešila meč. Lazović i Borha su bili najbliži postizanju drugog pogotka, a Kolumbijac je to uspeo da učini u 85. minutu.
 
Evandro je presekao napad Borca i proigrao Borhu koji je sa 10 metara od stative zatresao mrežu Milojevića za eksploziju radosti na tribinama u Kruševcu - 2:0.
 
Navijači nisu mogli da sačekaju kraj, pa su u prvom minutu sudijske nadoknade već ušli na teren, ipak, Mažić je prekinuo igru, i nedugo zatim označio kraj koji je bio početak velikog slavlja navijača po terenu stadiona Mladost.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: