Nazad

Laković: I Nacionalni stadion i EP

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 13.07.2012 - 12:09

Generalni sekretar FSS pojasnio ideju o izgradnji Nacionalnog stadiona u Beogradu i aplikaciji za organizaciju utakmica EURO 2020.

Svakako najveći, ali i najteže ostvariv cilj, koji je novi-stari predsednik FSS Tomislav Karadžić postavio pred svoju vladu je izgradnja Nacionalnog stadiona.

Ideja o takvom projektu došla je posle obelodanjivanja namere predsednika UEFA Mišela Platinija da se Evropsko prvenstvo 2020. godine igra u 12 ili 13 evropskih gradova.

Kao i u Srbiji, i u većem delu "starog kontinenta" ta inicijativa naišla je na oduševljenje. Neizvesna je reakcija Turske, koja se već kandidovala za organizaciju EURO 2020 i spremna je da uloži ogromna sredstva.

"Platinijeva ideja će 99,9 odsto biti realizovana. Videćemo šta će reći Turci. Inače, ideja je naišla na fantastičan prijem širom Evrope", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Predstavnici srpskog fudbala su sa nadležnim državnim organima za sada vodili samo neformalne razgovore na temu projekta Nacionalnog stadiona u Beogradu.

"Infrastruktura bi posle EP ostala na raspolaganju malim zemljama. Mi imamo vanfudbalsku infrastrukturu, pa nam je želja da izgradimo i stadion i apliciramo za organizaciju utakmica tog prvenstva".

Laković je na Skupštini FSS ponovo (jednoglasno) izabran za generalnog sekretara na predlog Tomislava Karadžića. Tako mu je ukazano poverenje, ali i prizanje da je do sada dobro radio.

"To doživljavam kao priznanje za celu administraciju. Predstavljam 50-60 ljudi, možda nepravedno zapostavljenih, koji se ne eksponiraju kao ja. Bez timskog rada ne bi bilo pomaka, a verujem da smo ga napravili. Postoji još dosta prostora, ali i znanja da ostvarimo ciljeve koje pred nas postavlja Izvršni odbor, koji je u ovom sastavu poprilično ambiciozan".

Kako je Karadžić i najavio, i predsednik i "gensek" će raditi drugačije nego do sada.

"Najviše ću se posvetiti sređivanju stanja, koje u pravnom smislu, nije bilo dobro, a onda će mi prioritet biti reorganizacija FSS, i to kompletnog sistema. To ćemo raditi uz pomoć FIFA. Pokušaćemo da dosadašnji amaterizam prebacimo na drugi model i prevaziđemo sistem 'ja sam amater i ne snosim odgovornost", završio je Zoran Laković. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: