Nazad

Laković: Kazne za neodazivanje

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 26.06.2012 - 12:31

Uskoro epilog višenedeljnog "natezanja" oko četvorice omladinskih reprezentativaca iz redova Partizana.

Selektor U-19 reprezentacije Srbije Zoran Marić i direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela dobili su uverevanja Partizanovog rukovodstva da će pozvani igrači biti na raspolaganju za predstojeće Evropsko prvenstvo u Estoniji (3-15. jula).

U pitanju su Lazar Marković, Nikola Ninković i Nikola Aksentijević, koji su i prošle sezone bili prvotimci Partizana, odnosno napadač Aleksandar Mitrović, ovog leta prekomandovan iz Teleoptika.

"Siguran sam da će se svi pozvani igrači odazvati selektoru u naredna dva dana", rekao je gensek FSS Zoran Laković za "Sportski žurnal".

Partizan u utorak završava bazične pripreme na Tari i popodne kreće nazad za Beograd.

Šef struke Vladimir Vermezović istakao je da bi najradije zadržao sve pomenute igrače, ali da je svestan njihovog značaja za nacionalni tim.

"Verujem da ćemo naći rešenje kojim bi bili zadovoljni i reprezentacija i Partizan".

Dok se iz Vermezovićevih reči može naslutiti ambicija da bar neki od igrača (Lazar Marković?) ostane sa klubom, Laković podseća da je problem neodazivanja reprezentaciji regulisan Disciplinskim pravilnikom FSS i Pravilnikom o statusu i transferu igrača.

"Predviđene su kazne čak i za one koji nagovaraju igrače da se ne odazovu pozivu. Ipak, ne verujem da će biti potrebe za time".

Maksimalna kazna za igrača koji eskivira poziv selektora je šest meseci neigranja, a za njegov klub oduzimanje devet bodova, dok su najlakše sankcije finansijske prirode.

"Orlići" 3. jula startuju na EP utakmicom protiv Francuske, a rivali u grupi su im još Engleska (6. jula) i Hrvatska (9. jula). Plasman na jedno od prva dva mesta značio bi produžetak boravka u Estoniji bar do polufinalnih okršaja 12. jula.

Partizan će prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati 17. ili 18. jula, kao gost Valeti sa Malte ili Lusitanosu iz Andore. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: