Nazad

Lazović: Dobri smo, videćete

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 26.07.2012 - 12:02

Selektor Srbije zna gde su trenutno najveći problemi u igri. Rašić nije ozbiljno povređen. Igra sa dve "četvorke" malo nužda, malo eksperiment.

Nakon "plus 23" u prvom odmeravanju snaga sa Letonijom, reprezentacija Srbije u sredu je slavila dosta skromnijim rezultatom - 94:85.

Jednostavno rečeno, uspeli smo da damo više nego što smo primili, ali smo previše zavisili od napada: bravuroznih asistencija Teodosića, ofanzivnih skokova Štimca, Ercega i Savanovića, šuta za tri poena...

"Utakmica je verovatno bila dobra za gledanje, zbog visokih procenata šuta oba tima, ali je mi nismo odigrali na takmičarski način. Očigledno je došlo do zamora posle intenzivnog rada u prethodnih 10 dana, a ni koncentracija nije bila na visokom nivou", aludirao je Dušan Ivković na povratak igrača kućama, u Beograd, odmah posle tuširanja.

Osnovni problem, igra u odbrani, posebno je bio očigledan u prvom poluvremenu, tokom kojeg su Letonci postigli čak 10 koševa posle asistencija, a šut za dva poena iznosio im je neverovatnih 74 odsto.

Taj procenat nije značajnije opao ni u drugih 20 minuta.

"Naši igrači su pokazali neosporan napadački talenat, dok na korekciji odbrane moramo da uradimo mnogo toga. Činjenica je da smo igrali sa timom koji iza sebe ima već šest utakmica, znatno manje treninga u nogama i više svežine. Ostaje nam da u narednih nekoliko dana probamo da iskorigujemo greške iz kojih smo primili jako mnogo koševa".

Centra je na početku meča igrao Vladimir Štimac, a tek u finišu treće četvrtine ušao je u igru Mile Ilić. U međuvremenu se Ivković snalazio sa kombinacijama "četvorki", od kojih su najduže bili upareni Savanović i Erceg.

"To smo uradili da bismo dobili na agresivnosti, dalo je rezultata u jednoj seriji. Prerano je govoriti o tome, ali ako se Krstić ne oporavi, mi ćemo imati velike probleme. Nemamo masu, nemamo dominaciju pod košem", konstatovao je Ivković očiglednu manjkavost aktuelnog sastava.

"Ne kažem da će nam igra sa dve 'četvorke' postati normalna stvar, ali tokom priprema moramo da probamo sve".

Selektor je pre meča dobio ohrabrenje, kada se Aleksandar Rašić (rame, vrat) vratio sa pregleda magnetnom rezonancom bez informacije da je ozbiljnije povređen.

"Očekujem ga nazad na treninzima u narednih nekoliko dana. Sigurno je da nam nedostaje tako iskusan igrač u organizaciji napada. Bio je preveliki zalogaj za neke naše mlađe igrače da večeras preuzmu tu ulogu".

"Orlovi" će sledeći meč odigrati u subotu od 12 časova protiv Ukrajine.

Posle toga će Ivković odrediti 14-15 igrača koji će putovati za Banjaluku i Sloveniju i od 14. avgusta do 11. septembra pokušati da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: