Nazad

LE (kval): Sudija izbacio Vojvodinu!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 10.08.2012 - 11:14

Rapid u nadoknadi vremena stigao do pobede od 2:0, što mu je uz 1:2 u Novom Sadu bilo dovoljno za prolaz.

  Fudbaleri Vojvodine oprostili su se od međunarodne scene u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Rapid je pogocima Denija Alara iz penala u 91. i Terensa Bojda u 97. minutu slavio rezultatom 2:0, mada bi mu i minimalna pobeda bila dovoljna za prolaz u plej-of rundu kvalifikacija.

Ostaće, ipak, utisak da je Vojvodina pred oko 15.000 ljudi na stadionu Gerhard Hanapi doživela nesrećan i nepravedan kraj takmičenja na evrosceni!

Nesrećan - zbog manjka koncentracije u poslednjim minutima obe utakmice trećeg pretkola Lige Evrope, a nepravedan - zbog "slobodnog sudijskog uverenja" Poljaka Roberta Maleka, koji je u završnici revanš meča doneo tri odluke na štetu srpskog predstavnika.

Sve je počelo u 81. minutu.

Nervoza na terenu počela je da ide ka maksimumu usled jalovih napada domaćeg tima, ali i odugovlačenja igre od strane Novosađana. Amerikanac Bojd je nakon jedne gužve udario bez lopte Vladana Pavlovića, ali je za Maleka to bio prestup samo za žuti karton.

Dva minuta kasnije, Pavlović je sa dve noge uklizao Trimelu, nepotrebno ga pokosio u potpuno bezopasnoj situaciji, a Malek bez razmišljanja odlučio da ga isključi! Start jeste bio oštar, ali je Poljak pokazao da pravdu deli različitim aršinima.

Do kraja utakmice ostalo je šest-sedam minuta i bilo je jasno da će Rapid svim silama krenuti ka golu Nemanje Supića.

Inicijativa Bečlija nije urodila plodom sve do 90. minuta, kada je u kazneni prostor "lala" upućena duga lopta iz slobodnog udarca. Branislav Trajković se u skoku oslonio na rame Terensa Bojda, ovaj teatralno pao, a Malek "na keca" odlučio da dosudi penal.

Nije morao to da uradi, ali jednostavno je rešio da na drastičan način utiče na ukupnog pobednika dvomeča Rapida i Vojvodine!

Deni Alar, koji je u 96. minutu utakmice u Novom Sadu postigao pogodak nade za Austrijance, samouvereno je uzeo loptu, iako je proveo u igri tek 20 minuta. Poslao je Supića u pogrešnu stranu i pogodio donji levi ugao - 1:0!

Šokirani fudbaleri Vojvodine pokušali su očajnički da izjednače, ali bilo je prekasno. Golman Lukas Kenigshefer izbio je u korner oštar centaršut Mitoševića u 96. minutu, da bi Bojd na drugoj strani kaznio razređenost odbrane i postavio konačnih 2:0...

Vojvodina je pre meča imala dve varijante - da proba da postigne gol i time znatno oteža posao Rapidu, ili da brani 2:1 sa "Karađorđa", svesna da jednim primljenim pogotkom dolazi u podređeni položaj.

Trener "lala" Zlatomir Zagorčić opredelio se za defanzivu, a napadi domaćina dugo su bili takvi da se njegovo opredeljenje pokazalo opravdanim.

Celo prvo poluvreme Rapid nije uspeo da stvori stoprocentnu šansu, ali je zato u nastavku bio znatno konkretniji i opasniji.

Bojd je u 46. minutu tukao oštro kraj stative, u 53. je Supić paradom sprečio gol glavom američkog centafora, dok je štoper Mario Zonlajtner u 73. minutu zahvatio loptu leđima i sa peterca pogodio prečku.

Vojvodina, objektivno, nije imala naročitih napadačkih ambicija, pa ni izrazitih šansi za kojima bi mogla da žali.

Najbliža pogotku bila je u 34. minutu, kada je Oumaru zadržao loptu i pravovremeno uposlio Poletanovića, koji je ušao u kazneni prostor sa leve strane, imao priliku da iskosa uputi opasan udarac, ali pod pritiskom čuvara nije mogao da prevari istrčalog Kenigshefera.

RAPID: Kenigshofer, Trimel, Žerson, Zonlajtner, Kacer, Heikinen, Prager (od 71' Alar), Hofman, Drazan, Burgštaler (od 94' Kulovic), Bojd.

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović, Poletanović (od 90+3' Bojović), Ađuru (od 73' Mitošević), Grin (od 88' Jokić), Moreira, Stevanović, Oumaru.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: