Nazad

LE (kval): Vojvodina protiv Litvanaca

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 13.07.2012 - 12:08

Vojvodina u 2. pretkolu Lige Evrope igra protiv litvanske Suduve. Litvanci imali 2:0 na poluvremenu, Daugava izjednačila, ali Brazilac Ladezma dovodi Suduvu u Novi Sad.

Letonija ili Litvanija. Znali su fudbaleri Vojvodine da će igrati sa predstavnikom jedne od te dve zemlje u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Letonska Daugava ili litvanska Suduva, žrebom su određeni kao rival Novosađanima u 2. kolu kvalifikacija. Letonska Daugava je posle prvog meča, odigranom pre nedelju dana u Litvaniji, bila bliža Vojvodini. Pobedila je 1:0, a danas je odigran revanš.

Na poluvremenu na snazi je bio rezultat koji je govorio da "lale" neće u Letoniju već u Litvaniju, jer je Suduva vodila 2:0 (strelci Marijus Šoblinskas i Ladezma).

Međutim, Nigerijac Stenli Ibe odlučio je da promeni tok utakmice. Postigao je dva gola u razmaku od dva minuta (52. i 54. minut), što je značilo izjednačenje na 2:2.

Ali, ne lezi vraže! Odgovorio mu je Brazilac Rafael Ladezma koji je šest minuta pre kraja utakmice, postigao gol za pobedu Sudave od 3:2 i prolaz u drugu rundu kvalifikacija!

Ukupan rezultat dvomeča Daugava - Suduva je 3:3, ali litvanska ekipe ide dalje zbog više golova u gostima (prvi meč 1:0, drugi meč 2:3).

To znači da će protivnik Vojvodine u 2. pretkolu Lige Evrope biti Suduva. Prvi meč je 19. jula u Novom Sadu, a revanš 26. jula u Litvaniji.

Novosađanima treba da je u glavi prošlogodišnja blamaža (ispadanje od predstavnika Lihtenštajna, Vaduca), kako im se nešto slično ne bi ponovilo. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: