Nazad

LE: Poraz Partizana za brigu i nadu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 24.08.2012 - 12:24

Tromso pobedio Partizan 3:2, svih pet golova glavom! Norveški tim vodio 1:0, pa 3:1, crno-beli ipak ostvarili dobar rezultat. Partizan propustio dve kolosalne šanse (Šćepović i Lazar Marković).

Rezultat bolji od igre, a mogao je da bude još bolji!

To bi, ukratko, bio rezime gostovanja Partizana u ledenoj Norveškoj. OK, jeste se igralo na veštačkoj travi, podlozi na koju igrači crno-belih nisu navikli, ali je moralo bolje, mnogo bolje.

Veliki minus odbrani Partizana kod sva tri gola, koja je Tromso postigao posle prekida. A još veći minusevi napadačima Stefanu Ščepoviću i Lazaru Markoviću, koji su imali "zicere", situacije jedan na jedan sa golmanom Tromsea, ali nisu bili umešni.

Izgubio je Partizan u Norveškoj, ali ima čemu da se nada pred revanš meč koji se za sedam dana igra u Beogradu.

Čudnu utakmicu odigrali su crno-beli na severu Evrope. Delovali su potpuno pogubljeno na početku, zatim su uspeli da uhvate ritam, pa opet da pogube konce i na kraju da izgube 2:3 (1:1). Na kraju, rezultat dobar s obzirom na igru, a mogao je da bude još povoljniji.




Sve bi drugačije bilo da su Stefan Šćepović i Lazar Marković iskoristili "mtrve" šanse u drugom poluvremenu. Upravo te propuštene prilike vraćaju sećanja na susrete sa Šamrokom i AEL-om. Protiv Iraca se Vladimir Jovančić ispromašivao, na Kipru Šćepović. Ti promašaji koštali su Partizan eliminacije...

Saša Marković i Aleksandar Mitrović (43. i 83. minut) postigli su golove koji ulivaju veru pristalicama srpskog šampiona da možda ipak ove jeseni u Humskoj gledaju evropski fudbal. Valjak se sa Arktika vraća sa boljim rezultatom nego sa Kipra.

Kada je Tromso posle dva brza gola Bjorka i Mbođija (77. i 82.) poveo 3:1 stekao se utisak da će poraz Partizana u Norveškoj na kraju da bude još ubedljiviji. Na sreću po crno-bele, Beograđani su imali snage za još jedno buđenje.

Prvi pogodak za domaćina postigao je Prijović u 37. minutu.

(tok utakmice)

- PRVO POLUVREME -

Već u 1. minutu moglo je da bude 1:0 za Tromso. Posle opasnog centaršuta sa leve strane, Ivan Ivanov se spetljao, ali se lopet ipak dočepao Vladimir Stojković.

- 6. minut: Opasna situacija pred golom Partizana. Stojković je bespotrebno istrčao daleko od linije, ali je u poslednjem trenutku ispred Ondrašeka intervenisao Aleksandar Miljković.

- 8. minut: Opet opasnost pred golom beogradskog tima. Lopta je došla iza zadnje linije, Ondrašek je bio u naletu, ali je Stojković na vreme istrčao. Partizan u prvih 10 minuta bez opasnije akcije.

- 15. minut: Inicijativa domaćina, ali nije bilo novih problema za odbranu Partizana. Crno-beli i dalje bez smislenije napadačke akcije.

- 19. minut: Posle tri kornera za Tromso, konačno i prvi korner za Partizan, posle prodora Lazara Markovića. Lopta je bila ubačena na dalju stativu, Vladimir Volkov je zakačio, ali od svega ništa.

- 26. minut: Poigravali su se Ivanov i Medo Kamara ispred svog šesnaesterca, lopta je došla u posed igrača Tromsa, ali srećom po crno-bele, nisu uspeli da se dobro iskombinuju. Partizan je krenuo u kontranapad, ali je Lazar Marković lako zaustavljen pred šesnaestercem domaćina.

- 30. - 35. minut: Apsolutno se ništa ne dešava na veštačkoj travi stadiona u Norveškoj.

- 36. minut: Nemanja Tomić je ukrao loptu na sredini terena, krenuo napred i šutirao. Loše i optimistično.

- 37. minut: GOOOOOL! 1:0 za Tromso! U završnici dosadnog prvog poluvremena, domaći tim je došao do prednosti posle loše reakcije cele odbrane Partizana. Sa desne strane Drage je centrirao, a Prijović neometan sa pet, šest metara, neometan zakucao loptu pod prečku Stojkovića.

- 40. minut: Konačno šansa za Partizan. Saša Marković je uleteo u šesnesterac, lopta upućena iz dubine je preletela odbranu Tromsa, ali je vezista crno-belih nije dobro prihvatio.

- 42. minut: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 1:1! Volkov je dugo tražio šansu da centrira i pronašao je, a Saša Marković je krznuo glavom i sproveo u mrežu!

- 45. minut: Kakva šansa za Tromso! Lopta je izvedena iz prekida na40-ak metara od gola crno-belih, Stojković je ponovo zaplivao u prazno, neko od igrača Tromsa je šutirao, a Aleksandar Miljković sa gol-linije izbacio u polje.

- DRUGO POLUVREME -

U prvih pet minuta nastavka utakmice, borba, uglavnom, na sredini terena.

- 53. minut: Novi, peti korner za Tromso. Lopta je imala visok luk, Mbođi je zahvatio glavom, ali pravo u Stojkovića.

- 55. minut: Kakva šansa za Partizan, stopostotna! Stefan Šćepović je bio sam pred golom Tromsa, ali je golman Salman nadmudrio napadača beogradskog tima.

- 57. minut: Slobodan udarac za Tromso, malo iskosa sa oko 25 metara. Lopta je prošla kroz šesnaesterac Partizana, srećom, niko je nije zahvatio. U istom minutu prva izmena. Aleksandar Mitrović je zamenio Stefana Šćepovića.

- 61. minut: Miljković ponovo na pravom mestu i seče napad Tromsa. Bez dileme, Aleksandar Miljković najbolji pojedinac u redovima Partizana.

- 63. minut: Velika šansa za Tromso. Babović je izgubio loptu na sredini terena, odmah su domaći proigrali Prijovića, koji je zaobišao Stojkovića, ali je pogodio stativu. Odmah potom Prijović izlazi, da bi Drage imao novu priliku, šutirao je, ali pored gola.

- 70. minut: period nepovezane igre na obe strane, mnogo nepreciznih dodavanja.

- 74. minut: Opet Aleksandar Miljković spašava! Dugo je tekla akcija Tromsa, potom udarac Johansena, ali je Miljković postavio nogu i spasio svoj gol. Odmah potom šesti korner za Tromso, pokušaj direktnog gola iz prekida, ali je Stojković bio oprezan.

- 77. minut: GOOOOOL! 2:1 za Tromso! Sedmi korner doneo je sreću domaćem timu. Visoko je skočio štoper Bjork i glavom poslao loptu u mrežu.

- 82. minut: GOOOOOOOOOOOL! 3:1 za Tromso! Opet posle prekida, neverovatno! Lopta je bila ubačena sa desne strane, a Mbođi glavom. Indolentna igra odbrane Partizana.

- 83. minut: GOOOOOOOOOOOOOLLLL!!! 3:2! Lazar Marković sjajno centrirao, a Aleksandar Mitrović, 18-godišnjak u padu glavom šalje loptu u mrežu.

- 86. minut: Još jedna kolosalna šansa za Partizan! Iznenada je lopta došla do Lazara Markovića, koji je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Salmanom i pogodio ga je u glavu. Neverovatno!

- 88. minut: Nova prilika za Partizan. Lazar Marković je dobro centrirao, Mitrović probao glavom, a golman Salman u padu hvata loptu.

(kraj utakmice)

- Sastavi timova -

TROMSO: Salman, Mbođi, Bjork, Kopinen, Sis, Drage, Jensen, Andersen, Kristijanse, Ondrašek, Prijović.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Saša Marković (od 90. minuta Smiljanić), Kamara, Babović (od 80. minuta Saša Ilić), Tomić, Lazar Marković i Stefan Šćepović (od 57. minuta Mitrović). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: