Nazad

LE žreb – Koga ćemo gledati u Humskoj?

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Petak 31.08.2012 - 10:18

„Grimaldi Forum“ u Monaku je spreman za novi žreb, učesnici Lige Evropeod 13 sati saznaće svoju sudbinu.

 Mora se reći na žalost, ali Srbija ove godine ima samo jednog predstavnika u Ligi Šampiona.

Pobedom u Beogradu nad gostima iz Norveške, šampion Srbije je obezbedio svoje sedmo učešće u grupnoj fazi evropskih takmičenja u poslednjih deset godina.
Sa druge strane, Crvena zvezda je i pored hrabrog i odličnog izdanja u Francuskoj ostala bez evropske jeseni.
Odgovor na pitanje koga ćemo gledati u Humskoj ko će biti protivnik srpskom šampionu saznaćemo danas od 13 časova kada će biti održan žreb za grupnu fazu Lige Evrope.
Sinoćnim utakmicama kompletirana je lista od 48 učesnika ovogodišnje Lige Evrope, koji su podeljeni u četiri šešira.
Srpski predstavnik se nalazi u trećem šeširu, sa velikim nestrpljenjem će očekivati vesti o protivnicima koji će ove godine gostovati u Srbiji.
Posebna pažnja mora se posvetiti prvom šeširu u kome se nalaze najzvučnija imena ovogodišnjeg takmičenja koji će ujedno biti i nosioci grupa.
U pomenutom šeširu se nalazi branilac trofeja Atletiko Madrid, te dva premijerligaša Liverpul i Totenhem, tu je italijanski Inter, nemački Bajern i Štutgart, Sporting iz Lisabona, francuski Olimpik i Bordo, te holandski Tvente i PSV Ajndhoven.
Drugi šešir donosi takođe protivnike za svaki respekt, ali i timove sa kojima bi crno-beli svakako imali svojih šansi.
Tu su snažni Napoli, Udineze, Atletik Bilbao, Fenerbahče i Panatinaikos, kao i Bazel, Metalist Harkov, Rubin, Briž, Hapoel, Hanover i Kopenhagen.
Uz Partizan, u trećem šeširu su protivnici koje će crno-beli izbesti a među njima se izdvajaju Lacio, Borusija Menhengladbah, Njukasl, Dnjepar, Levante.
Tu su još Steaua, Sparta iz Praga, Rozenborg, Jang Bojs, Genk, Viktorija Plzen.
Četvrti i poslednji šešir donosi mogućnost da u Beograd ove jeseni stigne ruski Anži, te AEL iz Limasola, bečki Rapid, portugalski Maritimo i Akademika. Uz njih, tu su još i Maribor, Ironi Kirjat, norveški Molde, mađarski Videoton, Nefči, Helsinborg, AIK Stokholm.
U svakom slučaju, od 13 sati nas očekuje uzbudljiv žreb nakon koga ćemo dobiti 12 grupa (od A do L) sa po četiri ekipe koje će 20. septembra, u okviru prvog kola, započeti svoje evropsko vojevanje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: