Nazad

LE: Zvezda na beloruski Naftan

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 16:40

Osvajač Kupa Srbije Crvena zvezda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće portiv Naftana iz Novopolotska.

Crveno-beli mogli su da prođu mnogo bolje na žrebu u Nionu, ali i gore.

Prva utakmica igra se 19. jula u Belorusiji, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

Neposredno pred početak žreba izvučeni su bili potencijalni rivali, među kojima su bili pobednici duela Zimbru - Bangor Siti, Suduva Marijampole - Daugava, Pjunik - Zeta, odnosno Lokomotiva Plovdiv i Naftan Novopolotsk.

Trener crveno-belih Robert Prosinečki kaže da još uvek nije upoznat sa prvim protivnikom u Evropi.

"Ne poznajem rivala, ali svakako da ćemo ići u Belorusiju da odgledamo neku utakmicu, s obzirom na to da - koliko znam - njima prvenstvo traje", rekao je za MONDO strateg Zvezde.

Naftan nije bio po želji Prosinečkog.

"Želeo sam rivala koji je bliži geografski, ali u svakom slučaju putujemo u Belorusiju da u prvom meču ostvarimo što bolji rezultat i da nam revanš bude lak. Moramo da budemo izuzetno oprezni, jer se sa takvim istočnoevropskim ekipama nikad ne zna i kao po pravilu to su tvrde utakmice, na rezultat", završio je Prosinečki.

Naftan je dvostruki osvajač Kupa Belorusije (2009, 2012) i na osnovu poslednjeg trofeja učestvuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Do sada je jednom igrao u Evropi i eliminisan je od Genta, ali tesno. Belgijanci su slavili zahvaljujući golu u gostima (2:1, 0:1).

Protivnik Zvezde je posle 13 odigranih kola na devetom mestu beloruskog šampionata u kojem nastupa 12 timova. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: