Nazad

LŠ (kval): "Valjak" pregazio Maltu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 18.07.2012 - 08:47

Partizan pobedio Valetu na Malti 4:1 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Strelci za crno-bele Tomić, Ivanov, Stefan Šćepović i Ostojić.

 Ozbiljno i efikasno!


Dovoljno da fudbaleri Partizana već posle prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona počnu da razmišljaju o narednom protivniku na putu ka evropskoj klupskoj eliti. 

A, ime sledećeg rivala saznaće u petak...

Srpski šampion u Beograd donosi ogromu prednost i ravanš za osam dana u Humskoj, po svemu sudeći, biće formalnost. 

Valeta - Partizan 1:4 (0:3)! 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvih 45 minuta. Nemanja Tomić načeo je domaćina fantastičnim golom sa ivice šesnaesterca u šestom minutu, Ivan Ivanov je posle nešto više od pola sata igre (33) duplirao prednost pogotkom glavom, a dobro izdanje crno-belih u prvom delu zaokružio je Stefan Šćepović nakon lepe akcije u 42. minutu.

Svoj "prvenac" u dresu prvog tima Partizana, baš kao i Šćepović, postigao je Miloš Ostojić u 71. minutu. I drugi štoper se upisao posle prekida koji je izveo Stefan Babović.


Da još uvek postoje slabosti u odbrani, na kojima će Vladimir Vermezović morati da poradi u naredne dve nedelje, pokazala je situacija iz 66. minuta, kada je Majkl Mifsud iskoristio nepažnju Partizanovih defanzivaca i smanjio na 1:3. 

 

Vermezović je napravio jedno iznenađenje u početnoj postavi crno-belih. 

Među starterima je bio Goran Lovre, dok je na klupi ostao kapiten Saša Ilić. Međutim, ovoletošnje pojačanje Partizana moralo je zbog povrede da napusti teren u 36. minutu, tako da je Ilić, ipak, ušao u igru u prvom poluvremenu.

Gol srpskog šampiona branio je Vladimir Stojković, na bekovskim pozicijama igrali su Vladimir Volkov (levo) i Nikola Aksentijević (desno), dok su štoperski tandem činili Ivan Ivanov i Miloš Ostojić. 

Pored Lovrea na poziciji zadnjeg veznog počeo je Saša Marković, ispred njih igrao je Stefan Babović, na levom krilu delovao je Nemanja Tomić, a na desnom Lazar Marković.

Najistureniji igrač "parnog valjka" na Malti bio je Stefan Šćepović.

VALETA: Krul, Karuana, Acopardi (od 46' Gabrijel), Borg (od 81' Aguis), Feneč (od 66' Žonatan), Brifa, Deni, Falzon, Mifsud, Barbosa, Rikardo Roča.

PARTIZAN: Stojković, Volkov, Ivanov, Ostojić, Aksentijević - Saša Marković, Lovre - Tomić (od 76' Zabija), Babović, Lazar Marković (od 57' Ninković) - Stefan Šćepović.

 

Svima na stadionu Hibernijansa (oko 1.500 gledalaca), na kojem nije bilo navijača Partizana u broju koji se očekivao (većini nije dozvoljen ulaz), vrlo brzo postalo je jasno da je srpski tim daleko kvalitetniji od predstavnika Malte. 

Crno-beli su iz prve ozbiljnije akcije postigli gol. Tomić je u šestom minutu meča izveo pravu majstoriju!

Lazar Marković i Tomić su na početku utakmice zamenili strane, prvi je počeo po levom krilu, a drugi po desnom. Međutim, to im nije smetalo da kreiraju akciju iz koje je srpski šampion stigao do vođstva. 

Marković je uočio slobodnog Tomića na desnoj strani, usledio je pravovremeni pas u prostor, što je vezista "parnog valjka" maestralno iskoristio. Uspeo je da se namesti, malo da "zalomi" na levu stranu i da sa ivice kaznenog prostora, spoljnom stranom desnog stopala, pošalje loptu u rogalj gola - 1:0. 

U 33. minutu crno-beli su duplirali prednost. Babović je izveo korner, a Ivanov, glavom iz peterca, savladao golmana Krula, koji je vrlo loše procenio let lopte.

Nešto malo pre odlaska na odmor Beograđani su povećali prednost na 3:0. 

U akciji u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača najzapaženiju ulogu imao je Stefan Šćepović. Od njega je krenuo napad, nastavio se preko Babovića i Tomića, koji je vrlo lepo proigrao Lazara Markovića po levoj strani, a ovaj povratnom loptom u sredinu uposlio Šćepovića. Napadač "valjka" ostao je sam na penaltiku i lako realizovao šansu - 3:0. 

Odbrana Partizana pokazala je određene slabosti, koje nejaki protivnik nije uspeo da kazni, barem ne u dovoljnoj meri. Ipak, jednu priliku iskoristio je najbolji igrač Valete Majkl Mifsud. Dobio je sjajnu loptu iza leđa odbrane crno-belih i u situaciji "1 na 1" sa Stojkovićem izašao kao pobednik.

Nije mnogo prošlo, a Partizan je opet imao tri gola prednosti. Babović je izvao "slobodnjak" sa desne strane, gađao je "drugu stativu" gde se lepo izvukao Ostojić i sa dva-tri metra glavom savladao Krula. 

Imao je Partizan još nekoliko dobrih prilika. Mogli su u strelce da se upišu Lazar Marković, Babović, Zabija, Šćepović... Nisu iskoristili šanse. Ali, i ove koje jesu dovoljne su za dvonedeljni miran evropski san.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: