Nazad

LŠ: Partizan daleko od Lige šampiona!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 02.08.2012 - 14:16

Crno-beli poraženi od prvaka Kipra u Larnaki (0:1), u prvom meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ. Aksentijević "poklonio" gol AEL-u.

Liga šampiona deluje daleko za Partizan koliko i Kipar od kopnenog dela Evrope posle prve utakmice trećeg kola kvalifikacija sa AEL-om.

Crno-beli su u Larnaki poraženi od "legije stranca" iz Limasola - 0:1, ali više od "minusa" koji je nadoknadiv u revanšu u Humskoj za nedelju dana, trenera Vladimira Vermezovića treba da brine igra njegovog tima.

Iako je Partizan imao dve dobre šanse za izjednačenje, utisak je da je rezultatski dobro prošao.

Da li zbog previše samopozdanja ili zbog potcenjivanja protivnika, tek crno-beli su u utakmicu ušli opušteno i sve što su najavljivali - uradili su kontra. Umesto greške, na minimum su sveli koncentraciju i disciplinu. Greške su se ređale kao na traci (posle jedne je i primljen gol), snažni igrači AEL-a su kao po pravilu dobijali sve duele... Fudbaleri Partizana u prvoj četvrtini meča nisu mogli loptu da iznesu sa svoje polovine?!

A uveravali su da su tehnički "potkovaniji". To se u sredu uveče nije moglo videti, jer internacionalci iz AEL-a su na momente igrali atraktivno, za razliku od gostiju, koji su se mučili da povežu dva-tri pasa...

Upozoravali su u Partizanu da im najveća opasnost preti od Patrika Vua, ali kao da sami nisu verovali u to. Jer, već u četvrtom minutu dozvolili su napadaču iz Gvineje da grudima odlži loptu do Žilberta, koji je opalio, a Vladimir Stojković prvi put dobro intervenisao.

Ipak, raspoloženi golman Partizana nije u 13. minutu mogao da ispravi veliku grešku mladog saigrača. Nikola Aksentijević je želeo da mu vrati loptu, ali je umesto toga uposlio Vua, koji je obišao Stojkovića i do delirijuma doveo oko sedam hiljada navijača na stadionu "Antonis Papadopulos".

Gotovo u sledećem napadu Partizan je imao veliku šansu. Saša Ilić je majstorski proigrao Stefana Šćepovića, koji je u situaciji "jedan na jedan" pogodio golmana Matijasa Degru u noge.

To je ipak bila izolovana majstorija kapitena, jer se sitaucija na terenu ponovo vratila na staro - kiparski šampion je nastavio da dominira.

Istakao se Stojković još dva puta u prvom poluvremenu. U 26. minutu posle još jedne konfuzije Partizanovih igrača pred svojim golom zaustavio je šut Bebea, a u 37 i Monteira.

Čuvar crno-bele mreže bio je na visini zadatka i u 52. minutu pošto su dvojica njegovih saigrača dozvolila Vuu da primi loptu, namesti se i tuče.

Mogao je Šćepović da se iskupi za promašaj kada je u 57. minutu šutirao u padu, ali se tada istakao golman domaćina, a poslednju šansu za izjednačenje crno-beli su imali u 76. minutu posle akcije
"rezerviste" Zvonimira Vukića i Tomića, ali je Babović iz blizine naciljao Degru.

Domaćin je mogao da duplira prednost u sudijskoj nadoknadi vremena kada je imao četiri kornera zaredom! Ipak, ostalo je 1:0, rezultat kojim, posle svega što se dešavalo, oba rivala treba da budu zadovoljni.

Vermezović je u startnoj postavio načinio iznenađenje. Javnost i mediji su imali dilemu da li će izostaviti Sašu Ilića ili Gorana Lovrea, a on je obojici ukazao poverenje. U tim nije uvrstio Lazara Markovića, već su mu po bokovima u vezi igrali Tomić i Babović. Ali, proboji su izostali.

Kao da je Valeta zavarala crno-bele. Njihova na momente dobra igra protiv Maltežana ulila im je, utisak je, previše samopouzdanja. Cenu su platili u Larnaki.

Ipak, Partizan će imati šansu da sledeće srede na svom stadionu eliminiše AEL, ali će mu za to biti neophodno mnogo, mnogo više od prikazanog na Kipru.

AEL: Degra - Airosa, Ouon, Žunior, Karlitos - Dede - Žilberto, Bebe (od 60. Migel), Monteiro (od 67. Edmar) - Dikson, Vu (od 81. Nikolau).

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Saša Marković, Lovre - Tomić (od 85. Lazar Marković), Saša Ilić (od 75. Vukić), Babović - Stefan Šćepović (od 71. Zabija). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: