Nazad

LŠ (žreb): Partizan ide na Kipar!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 20.07.2012 - 12:41

AEL Limasol biće protivnik crno-belima u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona!

  Ukoliko ne bude interplanetarnih iznenađenja, fudbaleri Partizana igraće protiv kiparskog AEL iz Limasola u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

U prvim mečevima drugog kola, crno-beli su kao gosti pobedili Valetu na Malti rezultatom 4:1, Kiprani su kod kuće nadigrali Linfild iz Severne Irske 3:0, tako da je više nego izvesno da će posle žreba održanog u Nionu u petak malo posle podneva doći do novog okršaja srpskih i kiparskih klubova.

Prva utakmica biće odigrana na Kipru, 31. jula ili 1. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije u Humskoj.

Ukoliko prođu i AEL, šestostrukog šampiona Kipra od osnivanja lige, fudbalere Partizana još jedno kolo kvalifikacija deliće od trećeg učešća u Ligi šampiona, ali će automatski izboriti i plasman u grupnu fazu Lige Evrope. 

Ako se, ipak, dogodi da "Legija stranaca" iz Limasola bude uspešnija u dva meča, šampion Srbije biće preusmeren u plej-of rundu za popunu grupa Lige Evrope.

Pred žreb u Nionu bilo je poznato da su potencijalni rivali Partizana, nosioca u ovoj rundi kvalifikacija, AEL Limasol ili Linfild, Šerif iz Moldavije ili Ulises iz Jermenije, Helsinki iz Finske ili Rejkjavik sa Islanda, odnosno Nefči iz Azerbejdžana ili Zestafoni iz Gruzije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: