Nazad

Majka golmana Stojkovića naprasno preminula

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 18.07.2012 - 10:22

Majku Partizanovog golmana Kosu Stojković, mrtvu pronašle komšije u Loznici. Porodica demantuje da je reč o samoubistvu.

 U Hitnoj službi Doma zdralja u Loznici "Novostima" je u utorak uveče potvrđeno da su oko 21 čas konstatovali smrt sugrađanke Kose Stojković (63), profesorke fizičkog vaspitanja u Gimnaziji "Vuk Karadžić", i majke golomana Partizana Vladimira Stojkovića.

 
U policiji u Loznici za "Blic" su izjavili da je Kosa Stojković umrla prirodnom smrću, odnosno da nije bilo tragova nasilja.
 
Po ocenama lekara, Stojkovićeva je izdahnula, najverovatnije, četiri sata pre nego što je stigla lekarska ekipa. Komšije koji sa njom kontaktiraju, kako saznaje list, uzalud su je popodne zvali na telefon, zvonili na vrata, a kada su posumnjali da nešto nije u redu, razvalili su vrata i pronašli je bez znakova života . 
 
Ekipi Hitne pomoći nije ostalo ništa drugo, nego da konstatuje smrt. U stan Stojkovića, koji je u centru grada kod Muzičke škole, odmah je stigla i policija koja je uradila uviđaj.
 
Vladimir Stojković i njegov brat Vladan poručili su za "Press" da je njihova majka umrla prirodnom smrću i zamolili medije da ne spekulišu da je reč o samoubistvu. 
 
"Molimo medije da nas razumeju u tuzi i bolu, naša majka nije izvršila samoubistvo već je umrla prirodnom smrću," rekli su Stojkovići za "Press".
 
Kosa Stojković je nekadašnja reprezentativka SFRJ u atletici, koja je iza sebe imala više od 100 nastupa i isto toliko medalja na takmičenjima širom sveta, živela je sama, ali je bila u stalnom kontaktu sa sinovima, a posebno sa Vladimirom. U dva mandata bila je gradski funkcioner, član Gradskog veća Loznice, zadužena za sport i fizičku kulturu kao kadar stranke G-17 Plus.
 
Slovila je za funkcionera bez dlake na jeziku, nije se borila samo za bolji statust sportista, već i za više reda u sportskim kolektivima, a ukazivala je energično i na pojave kriminala, korupcije, nemorala...
 
Njeni prijatelji i saradnici, kao i komšije, bili su šokirani pričama da je „digla ruku“ na sebe, što prosto ne mogu da poveruju, jer je bila stamena žena, koja je kroz život išla uvek, kako se kaže u narodu, uzdignuta čela. Njen muž Vladimir, poznati loznički fudbalski sudija i sportski radnik, umro je pre nekoliko godina.
 
"Press" navodi da je Kosa imala teško oboljenje krvi, tačnije nedostatak crvenih krvnih zrnaca, zbog čega je već neko vreme pila jako puno lekova. Živela je sama i imala je ženu koja je stalno brinula o njoj.
 
Ona je pre sedam dana imla i saobraćajni udes, što je, kako se pretpostavlja, dodatno pogoršalo njeno zdravstveno stanje.
 
Porodica je svo vreme bila uz nju, a njena snaja Bojana, Vladimirova žena, bila je kod nje pre nedelju dana.
 
Vest o njenoj smrti pronela se gradom još dok je trajala utakmica na Malti, na kojoj je igrao Vladimir. Da je Kosa umrla prvi su javili, preko društvenih mreža, njeni sadašnji i bivši đaci.
 
Pobeda fudbalera Partizana na Malti protiv ekipe Valete ostala je u senci tragedije golmana crno-belih Vladimira Stojkovića.
 
Izveštačima beogradskih medija potvrđeno je iz kluba da je preminula Stojkovićeva majka, koja je živela u Loznici. Reprezentativni golman saznao je tragičnu vest po završetku utakmice, pišu "Novosti".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: