Nazad

Majstorica ili titula? (20.00)

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Petak 15.06.2012 - 16:28

Večeras je na programu četvrti meč finalne serije domaćeg prvenstva u kome će Crvena zvezda u Železniku ugostiti Partizan

Svesni izuzetne važnosti četvrtog duela koji može biti i presudan, iz tabora domaće ekipe stiže nedvojbena poruka – pobeda je imperativ.

 Jasan je u takvoj proceni i Svetislav Pešić koji ističe da je sudbina Zvezde u njenim rukama.

 „Želimo da pobedimo, ne idemo da se igramo pa da kažemo da nam nije važno. Igrači imaju ogromnu želju, siguran sam da imamo dobru šansu. Važno je da uzmemo sudbinu u svoje ruke, očekujem da ćemo uz veliku želju, motiv i podršku navijača uspeti da trijumfujemo.“, rekao je Pešić.

 Iako je u dosadašnjem toku finalne serije u sva tri meča trijumfovao domaćin, Svetislav Pešić se ne zavarava.

 „Ako je tako, onda ne bih ništa menjao, neka i danas pobedi domaćin. Ipak, iskustvo nas uči da istih mečeva nema. Pre svega je bitno zadržati koncentraciju jer je Partizan tim koji može da pobeđuje na različite načine i zbog toga se i razlikuje od ostalih ekipa sa ovih prostora. Mi moramo da pronađemo odgovarajući bilans u odbrani i napadu i učinimo sve da zabeležimo pobedu i izborimo majstoricu.“, zaključio je trener Crvene zvezde.

 Gosti na večerašnjem meču imaju i meč loptu.

Činjenica koja se ne može prenebregnuti, ali kao takva stvara dodatni pritisak i motiv izabranicima Vlade Jovanovića koji očekuje novu tešku utakmicu.

 "Biće ovo težak meč, obzirom da se igra van Pionira. Biće nam potrebno malo da se priviknemo na halu, ali očekujem maksimalnu koncentraciju.“, ističe trener Partizana.

 Definitivno  meč u kome će presuditi detalji, četvrti duel nosi izuzetno važan psihološki momenat.

 Crno-beli žele da iskoriste pritisak domaćeg terena koji će pasti na Zvezdu i da tu činjenicu pretvore u svoju prednost.

 „Zvezda nema luksuz da se opusti, dok mi iz rasterećenosti možemo do brejka i titule. Ipak, opuštanja nema, u ovaj meč se mora ući još jače i koncentrisanije jer jedino tako možemo do trijumfa. Kalkulacije su izbačene, daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo 11. titulu u nizu i proslavimo je pred navijačima večitog rivala.“, rekao je Marko Čakarević, košarkaš Partizana.

Inače, večerašnji duel u Železniku startuje u 20 časova.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: