Nazad

Maljkovićeva: Povrede, trudnoće... Ovo su junakinje!

Izvor: N1 info, OK Radio - Nacionalni sport - Ponedeljak 08.07.2019 - 13:02

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković bila je ponosna na svoj tim posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Marina ponosna na svoje igračice FOTO: FIBA
Srpkinje su u borbi za treće mesto savladale Veliku Britaniju rezultatom 81:55 i tako posle evropskog zlata iz 2015. i Olimpijske bronze iz 2016. dodale novo odličje u svoje vitrine.
 
"Čestitam igračicama, ponosna sam na svaku od njih, kao i na svaku koja je trenirala, ali nije se našla na konačnom spisku. Ove devojke su pokazale da nisu samo dobre košarkašice, već i prave junakinje. Kako se bore, način na koji igraju, svaki sportista treba da igra ovako za dres svoje zemlje", kazala je Maljkovićeva.
 
Selektorka Srbije tom prilikom istakla i da osvojena bronza ima jednak značaj kao i prethodne dve medalje.
 
"Neizmerno je bilo teško pripremati se za ovo. Prošli smo kroz mnogo težak period, povrede, trudne igračice... Činjenica je da smo se držali zajedno, od priprema do osvajanja medalje i pokazali da smo pravi tim".
 
Srpsku selekciju sada čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Maljkovićeva nije sigurna ko će se naći u tom timu.
 
"Zavisi koliko budu zaslužile, kako će da se ponašaju, kako će da traju. Dolazi smena generacija, ali, opet, verujem da će vodeće igračice ovog tima biti tu za kvalifikacioni turnir. Samo je važno da non-stop postoji neko takmičenje, da budemo stalno u vrhu svetske, ženske košarke, da se nijedno takmičenje ne propušta, da držimo kontinuitet, jer smo se mnogo propatile zbog pauze na Svetskom prvenstvu", zaključila je ona.
 
Podsetimo, titulu evropskog šampiona odbranila je selekcija Španije, koja je u finalu bila bolja od Francuske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: