Nazad

Markec oduševio Bilića i Ćorluku!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 11.07.2012 - 14:06

Trener Lokomotive Slaven Bilić imao je samo reči hvale na račun crno-belih. Uz malo sreće, Partizan može do Lige šampiona, tvrdi hrvatski stručnjak.

Iako je njegova Lokomotiva pobedila Partizan 2:0, bivši selector reprezentacije Hrvatske, Slaven Bilić, smatra da je pred timom Vladimira Vermezovića lepa budućnost.
"Igrali smo protiv rivala koji je već pet godina prvak Srbije i koji ima dobru ekipu. Te činjenice daju još veću težinu pobedi Lokomotive", počeo je Bilić.

Po njegovom mišljenju spoj mladosti i iskustva, u slučaju "parnog valjka", mogu da budu dobitna kombinacija.

"Partizan je ekipa koja zna da igra fudbal. Crno-beli imaju mlad tim, ali i prekaljene, iskusne igrače, koji su bili u inostranstvu, a i dalje su u jako dobrom stanju", dodao je trener "lokosa" i pohvalio omladinsku školu Partizana: "Ima puno talenata. Svaka čast kako rade u školi".

Bilića je iznenadila igra Zvonimira Vukića i Saše Ilića.

"Ni Vukić, a ni Ilić ne deluju kao da su, po nekim našim parametrima, u poznim igračkim godinama. Siguran sam da će Vlada (Vermezović) napraviti ekipu koja će, uz malo sreće, u Evropi igrati zapaženiju ulogu za naše prilike".

Kao problem Partizana, Bilić ističe igranje u ligi u kojoj nema previše trčanja i čvrstih duela.

"Partizanu je ovo bila zadnja utakmica, što može da bude opravdanje, jer i ja sam bio igrač i znam kako je to kada sutra ideš na avion i kući. Vidi se da Partizan ima isti problem kao i hrvatski klubovi, jer dolazi iz mekanije lige, pa igrači mnogo više gube duele".Bilić upozorava da na Malti neće biti lako, ali i naglašava da Partizan ne bi trebalo da ima većih problema za prolazak u narednu rundu.

"Upozorio sam Vladu i trenere da na Malti neće biti lako. Znam, jer smo mi bili tamo i nije bilo naivno. Ipak, siguran sam i za očekivati je da Partizan prođe Valetu, a ako ga posluži i žreb, zašto ne i da se plasira u Ligu šampiona."

U Humskoj ima igrača koje bi voleo da vidi u svom timu.

"Teško je i glupo o tome govoriti, ja sam sa svojom ekipom zadovoljan. Mada ima prostora... Svaki igrač Partizana je kvalitetan da bude član Lokomotive. Ne znam... Sviđaju mi se Vukić, Ilić, ovaj štoper sa brojem 15 (Ivanov) ima strašnu levu nogu, o malom Markoviću svi znamo, Šćepović, Babović, Volkov...", podvukao je Bilić.

I hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka oduševljen je Markecom.

"Jako mi se svideo broj 50 (Lazar Marković) i mislim da je pred njim jako blistava budućnost". 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: