Nazad

Miha: Stojkovića čeka poziv

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 19.06.2012 - 11:21

Selektor Srbije nezadovoljan učinkom golmana na mini-turneji, odlučio da vrati u reprezentaciju golmana Partizana. Pričaće i sa Dankom Lazovićem.

Vladimir Stojković bio je otpisan kod Vladimira Petrovića Pižona, nije ga za svoju prvu akciju zvao ni Siniša Mihajlović.

Međutim, iskusni golman mogao bi da se nađe u prvih 11 već u prijateljskom susretu sa Republikom Irskom 15. avgusta, a onda i na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu!

"U tri utakmice smo imali tri golmana i ako izuzmem mladog Aleksića, pred kojim je vreme, moram priznati da sam više očekivao od Brkića i Kahrimana. Zato sam razgovarao sa Vladimirom Stojkovićem i rekao mu da računam na njega. Dugo je branio za reprezentaciju, sada ga opet čeka poziv", rekao je Mihajlović u intervjuu dnevnom listu "Sport".

Ogroman problem naše selekcije je nedostatak proverenog gol-igrača. Danko Lazović proveo je mnogo godina u nacionalnom timu kao treća opcija, iza Žigića i Pantelića, a sada nije na raspolaganju selektoru, iako bi, maltene, automatski bio u najjačoj postavi.

"Pantelića i Žigića neću vraćati, jer smo napravili rez, odlučili se za mlađe igrače i više nema nazad. Pored igrača koje smo već videli imamo i Marka Šćepovića, a sa Dankom Lazovićem hoću da razgovaram u četiri oka. Znam da neće biti lako i da nemamo vremena, ali odgovornost je moja".

Mihajlović je istakao da u reprezentaciji želi hrabre igrače, koji žele da preuzmu rizik i ne plaše se greške.

Gledajući Evropsko prvenstvo, posebnu pažnju obraća na Hrvatsku, koja će nam biti jedan od najjačih rivala u predstojećim kvalifikacijama.

"U ovom trenutku su kvalitetniji od nas, iskusniji, takmičarski jači. Ali to ne znači da će biti bolji i u martu 2013, kada ćemo odigrati prvu utakmicu. Naši igrači imaju potencijal, samo je potrebno da još malo izrastu i da veruju u sebe. Onda će doći i rezultati", istakao je Mihajlović. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: