Nazad

Mihajlović izabrao 33 igrača

Izvor: Večernje novosti - Nacionalni sport - Petak 11.05.2012 - 10:35

Budući selektor reprezentacije Srbije odredio fudbalere za predstojeću turneju. Na spisku nema Krasića, Jovanovića, Žigića i Pantelića.

Velika šansa za Adema Ljajića, povratak u državni tim zaboravljenog Nemanje Matića, skoro ceo tim debitanata i dobro poznata iskusna lica u odbrani - to je skica spiska reprezentacije Srbije za predstojeće tri prijateljske utakmice!

Siniša Mihajlović još nije zvanično preuzeo dužnost novog selektora, predviđeno je da ugovor sa Fudbalskim savezom potpiše 15. maja, ali uveliko sprema sastav koji će da povede na megdane Španiji (26. maj), Francuskoj (31. maj) i Švedskoj (5. jun). Dinamo iz Kijeva je već na klupskom sajtu objavio informaciju da je Miloš Ninković dobio poziv za turneju ”orlova”...

Već na prvi pogled se vidi ono što je najavljivano sa Terazija: reprezentacija će doživeti žestoko podmlađivanje, dosta igrača koji su bili okosnice nacionalnog tima u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa sada neće biti na spisku.

Kod golmana su bile najčešće rokade u poslednjih godinu dana, a Mihajlović se odlučio, kako stvari stoje, da ne pozove ni čuvara mreže Partizana Stojkovića, niti njegovog kolegu iz Crvene zvezde Bajkovića. Trojac koji će zadužiti opremu ”orlova” su Brkić, u čije se kvalitete budući selektor uverio za ovih godinu dana u Seriji A, a uz njega će biti iskusni Kahriman i debitant Branimir Aleksić.

Odbrana je godinama unazad najjači adut reprezentacije Srbije, pa samim tim nema potrebe da se bilo šta značajnije menja. Proverene, iskusne snage: Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Rajković, Obradović i Tošić dobiće ”pojačanja”.Pridružiće im se povratnici Basta i Ninkov, kao i snage iz mlade reprezentacije: Nastasić, Mladenović i Maksimović.

Praktično iz prethodnog ciklusa nedostaju samo Nemanja Vidić, koji se povukao iz tabora ”orlova” i Nenad Tomović, koji je standardan u timu Lećea, pa bi bilo iznenađenje da ne bude na spisku putnika.

Vezni red je doživeo totalno podmlađivanje i rekonstrukciju. Zanimljivo je da je Ljajić dobio poziv za ”A” tim, iako je imao malu minutažu u Fiorentini u drugoj sezoni kod Siniše Mihajlovića i često je za to vreme dobijao ”packe” od trenera.

Ključna uloga u veznom redu je namenjena Zdravku Kuzmanoviću, koji će imati zadatak da odmeni Dejana Stankovića. Najzad se neko setio već zaboravljenog Matića, koji ima odličnu sezonu u Benfiki, a poziv će dobiti i Ivan Radovanović iz Novare, koji je 2010. godine kod Vladimira Petrovića odigrao jedinu utakmicu za ”A” tim.

Na spisku su od starih znanaca još Petrović, Ninković i Fejsa, pa mladi supertalentovani kreator igre Đuričić i njegov vršnjak Ignjovski, kao i omladinac Mijailović.

Na krilima je paklena konkurencija koju čine Tošić, Tadić, Janković, Lazović i Tomić, a poziv nije otišao na adrese Krasića i Jovanovića...

”Orlovi” su ”najtanji” u napadu, nema Mihajlović veliku mogućnost izbora i to nije nikakva novost. Podmlađivanje je, međutim, zakačilo i tu liniju tima, pa će umesto Žigića i Pantelića, sada golove u ime Srbije juriti Lekić, Stefan Šćepović i Lazar Marković. Bar dok se ne oporave Miralem Sulejmani, Marko Šćepović...

DEBITANTI I STARI LAVOVI

NA spisku Mihajlovića biće devetorica članova mlade reprezentacije i jedan iz omladinske. Ukoliko odluči da sva 33 fudbalera povede na turneju, tamo će prilike da debituju za ”A” tim dobiti: Aleksić, Maksimović, Mladenović i Mijailović, dok su tek za trunku od njih iskusniji u dresu ”orlova” Đuričić (1 utakmica), Marković (1), Lazović (1), Ignjovski (2), Nastasić (1), Stefan Šćepović (1), Tadić (4), Basta (3)...

GOLMANI

Željko Brkić (Sijena)
Damir Kahriman (Tavrija)
Branimir Aleksić ( Spartak ZV)

ODBRANA

Branislav Ivanović (Čelsi)
Milan Biševac (PSŽ)
Neven Subotić (Dortmund)
Slobodan Rajković (Hamburger)
Aleksandar Kolarov (Mančester s.)
Ivan Obradović (Saragosa)
Duško Tošić (Crvena zvezda)
Filip Mladenović (C. Zvezda)
Nikola Maksimović (C. Zvezda)
Matija Nastasić (Fiorentina)
Pavle Ninkov (Tuluz)
Dušan Basta (Udineze)

SREDINA TERENA

Zdravko Kuzmanović (Štutgart)
Radosav Petrović (Blekburn)
Aleksandar Ignjovski (Verder)
Nemanja Matić (Benfika)
Ivan Radovanović (Novara)
Ljubomir Fejsa (Olimpijakos)
Srđan Mijailović (Crvena zvezda)
Adem Ljajić (Fiorentina)
Filip Đuričić (Herenven)
Zoran Tošić (CSKA Moskva)
Boško Janković (Đenova)
Nemanja Tomić (Partizan)
Dušan Tadić (Tvente)
Darko Lazović (Crvena zvezda)
Miloš Ninković (Dinamo Kijev)

NAPAD

Stefan Šćepović (Hapoel Ako)
Dejan Lekić (Osasuna)
Lazar Marković (Partizan)

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: