Nazad

Mihajlović neće ni Žigića, ni Klea

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 28.08.2012 - 13:22

Selektor ostaje dosledan ideji da podmladi nacionalni tim, iako nikako da postignemo gol, da pronađemo rešenje u napadu. Između ostalog, pred put u Glazgov, poručuje da kod njega nema "prodaje" igrača kroz poziv u nacionalni tim.

 Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu sa jednom pobedom i četiri postignuta gola u poslednjih deset mečeva!?

 
U tom periodu, zabeležili smo i tri remija, uz šest poraza. Pobedili smo samo Jermeniju rezultatom 2:0, a gol postigli još samo Italijanima u Beogradu u finišu kvalifikacija za EURO 2012 (1:1) i Šveđanima u poslednjoj od tri prolećne provere (1:2).
 
Od dolaska Siniše Mihajlovića na kormilo "orlova", doživeli smo tri poraza i remizirali sa Republikom Irskom u Beogradu, uz taj jedan gol Nevena Subotića u Švedskoj. Mihajlović je počeo reprezentaciju da navikava na patriotizam, odanost zemlji, formaciju 3-4-3, u kojoj je oprobao više od 30 igrača u četiri meča...
 
U toj svojevrsnoj tranziciji u koju smo krenuli krajem maja ove godine, a morali bismo da je završimo već 8. septembra kada igramo prvi zvaničan meč na putu ka Brazilu, i to protiv Škotske u Glazgovu, ispostavilo se da nam je najveći problem efikasnost.
 
Mnogi su zbog toga zavapili za povratkom veterana Nikole Žigića u reprezentaciju, kao i "posrbljavanju" Kleversona Kordobe Klea, ali... 
 
...Mihajlović ne želi ni da čuje.
 
 
U utorak, u dva paralelna razgovora za "Sport" i "Sportski žurnal", Mihajlović je rekao:
 
"Ja se nikoga nisam odrekao. Rekao sam da hoću da podmladim reprezentaciju, a što se tiče starijih, ukoliko se dokažu igrama i golovima, zašto ih ne bih zvao? A, kažite vi meni, koliko je Žigić golova dao do sada?", uzvratio je Mihajlović pitanjem i dobio odgovor: "Dva".
 
"Važan je kontinuitet, a ja ga sada ne vidim...", obrazložio je selektor i nadovezao se:
 
"Postoje stari i mladi, dobri i loši, a ja sam odlučio da menjam reprezentaciju, uvodim mlađe, koji će dugo igrati za nacionalni tim. A ti, uslovno rečeno stariji igrači, možda su vama (novinarima, prim. aut) dokazali da zaslužuju poziv. Meni nisu..."
 
Da li ste razmišljali o Kleu?
 
"Ne... U stvari, jesam, ali dečko nije rođen u Srbiji, nije naš. I tamo gde igra... Ma, cela ta priča nema veze. Od toga nema ništa!"
 
Mihajlović je rekao i...
 
"Dok sam selektor, zvaću u reprezentaciju samo one igrače za koje smatram da su nam potrebni i da mogu da pomognu. Svi znaju da nemamo špica, ali ne možemo da ga kupimo. Hoću da pokušam s mlađima..."
 
Za kratko vreme koje je proveo na čelu nacionalnog tima, Mihajlović je stigao da bude optužen i da se preko njega, odnosno na račun poziva u reprezentaciju, igračima podiže cena za kasniju prodaju u inostranstvo.
 
"Nikada, kao selektor, neću zvati igrače u reprezentaciju da bi se neko prodao ili da bih dobio novac kada taj neko završi posao. Kod mene se na spisak ne stiže da bih imao korist. Imam ideje i znam šta hoću i šta mogu. Da li se to nekome sviđa, ili ne, iskreno se ne obazirem. Šta god neki bivši selektori i kritičari mislili, nije moj problem, nemam šta da krijem, radiću kako smatram da je najbolje za reprezentaciju Srbije".
 
"Orlovi", koji 8. septembra igraju u Glazgovu, a potom tri dana kasnije dočekuju još jedne Ostrvljane, Velšane, u Novom Sadu, okupiće se u ponedeljak, 3. septembra u Staroj Pazovi. 
 
"Na spisku će biti 23, 24 igrača. Cilj mi je da imam dva tima, za svaki slučaj, ako se neko povredi... Nažalost, neće moći svi da igraju, neko će morati i na tribine".
 
Siniša je najavio da će se reprezentaciji priključiti i Miralem Sulejmani iz Ajaksa, da čeka da vidi na delu tek oporavljenog Marka Šćepovića iz Partizana, a najavio je i prekomandu, odnosno "kambek" Darka Lazovića iz mlade, u "A" reprezentaciju. Kaže da je gledao Alena Stevanovića iz Torina i da će ga zvati verovatno u oktobru, kao i da će Miloš Krasić, uz neke uslovno rečeno starije igrače, biti pozvan u reprezentaciju kada zaigra dobro i počne da asistira i postiže golove.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: