Nazad

Milica: Pevanje himne - za to se živi

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 12.08.2012 - 14:42

Zlatna srpska olimpijka i dalje ne može da veruje da joj "ovo" stoji oko vrata. Medalju namenila Srbiji i Srbima.

 Mandić Milica - nova srpska CARICA. Osvajačica zlatne olimpijske medalje, prve za Srbiju od osamostaljivanja, odnosno prve za našu zemlju posle 12 godina ostvarila je sve svoje snove kada se u subotu uveče popela na pobedničko postolje i zapevala "Bože pravde".

 
"To mi je bila želja. Stati na postolje, pevati srpsku himnu – to je neprocenjivo, za to se živi. Nadam se da će biti još koji put. Prepuna sam emocija, ne mogu da verujem da meni ovo stoji oko vrata", rekla je nasmejana Mandićeva grupi srpskih novinara u Londonu. 
 
Pobednica olimpijskog turnira u Londonu u teškoj kategoriji rekla je i da se nada će njen uspeh privući ljude tekvondu i kazala je da će još više raditi jer želi da dugo ostane u sportu. 
 
"Nadam se da će ovaj uspeh malo promeniti odnos prema malom sportu. Olimpijski komitet Srbije je uvek bio uz nas i pomagao nam, ali ja se nadam da će sada (tekvondo) privući druge ljude, kako sportu tako i ljudima u njemu". 
 
Na novinarsku opasku da posle ovakvog uspeha, tekvondo može da zameni tenis kao novi najpopularniji sport u Srbiji, ona je rekla: 
 
"Volela bih, treba da dignemo malo rejting sportu". 
 
Milica Mandić će u decembru napuniti 21 godinu, a tekvondom se bavi od desete godine. 
 
"Za ovo mi je trebalo deset ili 11 godina rada, od čega smo poslednje dve radili u punom tempu sve vreme. Bilo je mnogo znoja, suza i modrica i dobrih i loših momenata, svega. Osvajala sam bronze i srebra, ali sam bila malo u deficitu sa zlatom. Sve je došlo na svoje i jer sam ranije gubila od ovih protivnica, a sada je došlo vreme da se naplate dugovi". 
 
Mandićeva je samo u finalu na trenutke pokazala znakove nervoze, a pre toga je potpuno kontrolisala svoje emocije i borila se izuzetno. Novinarima je objasnila da je bila opuštena, a da je nikakav pritisak nije omeo. 
 
"Uvek ima malo pritiska, ali sam zaboravila na njega, jer sam znala zašto ovo radim: za Srbiju, za svoju zemlju, za ljude koji su sa mnom radili. Ušla sam u mečeve rasterećena jer su mi oni omogućili da se tako osećam, tako da je na kraju sve bilo opušteno", pojasnila je Milica i nastavila: 
 
"Sve je prošlo bez povreda, to je dobro. Prvi put sam radila četiri teška meča u jednom danu, ali za to sam se spremala i bila sam spremna". 
 
Osvajanje zlatne olimpijske medalje, vrunac svakog sportiste, ne bi trebalo da je razmazi, a izričito je negirala da sada neće imati motiva. 
 
"Ne, ne! Ovo je tek početak! Ja se nadam još jednom olimpijskom ciklusu, možda i za dva. Kao što sam rekla, imam deficit sa zlatima, fale mi tu još i svetsko i evropsko". 
 
Ona je rekla i da je svesna da će joj se život promeniti posle osvajanja zlatne medalje. 
 
"Na neki način sam i težila tome. Znala sam da će biti svega ako osvojim zlato, ali to ide uz uspeh i spremna sam na sve". 
 
Mandićeva je rekla da bi volela da joj se priredi tradicionalni "doček na balkonu", ali ne samo njoj, već svim sportistima, pa i vaterpolistima koji se danas bore za bronzanu medalju i koje će tekvondoka uživo bodriti. 
 
Prvi planovi posle Igara su jasni. 
 
"Prvo idem malo na odmor, da se odmorim od svega ovoga. Ne znam još gde ću, treba da vidim sa porodicom i drugarima, da malo uživam u medalji", završila je nasmejana Milica Mandić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: