Nazad

Miroljubivo na derbiju C grupe evropskog prvenstva

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Ponedeljak 11.06.2012 - 10:03

Fudbalske reprezentacije Španije i Italije igrale su sinoć u Gdanjsku nerešeno 1:1 (0:0), u derbi utakmici C grupe prvenstva Evrope.

Pred 38.869 gledalaca na stadionu "Arena Gdanjsk", sudio je Viktor Kasai iz Mađarske.
 
Strelci: Fabregas u 64. za Španiju, a Di Natale u 60. minutu za Italiju.
 
Žuti kartoni: Alba, Arbeloa, Tores (Španija), Bonuči, Kjelini, Mađo (Italija).
 
Španija: Kasiljas, Arbeloa, Ramos, Pike, Alba, Buskec, Ćabi Alonso, Ćavi, Inijesta, Silva (od 64. Navas), Fabregas (od 74. Tores).
 
Italija: Bufon, Bonuči, De Rosi, Kjelini, Mađo, Markizio, Pirlo, Tijago Mota (od 90. Noćerino), Đakerini, Kasano (od 65. Đovinko), Baloteli (od 56. Di Natale).
 
Favoriti C grupe odigrali su miroljubivo i podelili bodove u utakmici s dva različita poluvremena. Prvi deo susreta protekao je pretežno u ispitivanju snaga, a oba tima igrala su oprezno, strogo vodeći računa o sopstvenoj mreži.
 
Posebno su podbacili aktuelni šampioni Španci, koji nisu stvorili iole ozbiljniju priliku pred mrežom Bufona u tom periodu. Selektor Del Boske uvrstio je u tim čak čak petoricu iz Barselone, ali je srednji red slabo funkcionisao.
 
Uzbuđenja i pravi fudbal usledili su u nastavku, a tome su doprineli Italijani ozbiljnijim jurišima prema protivničkom golu. Takav pristup doneo im je prednost, kada je Di Natale, koji je zamenio Balotelija, hitro utrčao u kazneni prostor i fantastično ubačenu loptu od Pirla smestio u levi ugao mreže golmana Kasiljasa.
 
Taj pogodak je doprineo da se trgnu i Španci i zaigraju mnogo bolje i organizovanije. Tempo igre je podignut i ređale su se lepe akcije, a "furija" je poravnala rezultat već nakon četiri minuta. Silva je iz daljine lepo uposlio Fabregasa, kojem nije bilo teško da matira Bufona, a Španci su preuzeli inicijativu.
 
Do kraja utakmice branioci titule bili su opasniji i propustili nekoliko sjajnih šansi, naročito kada je Tores zamenio Fabregasa. Napadač Čelsija je mogao da donese pobedu svom timu, međutim, bio je ili neprecizan, ili sebičan, pa je upropastio sanse.
 
Italijani su takođe imali svoje prilike, ali su Di Natale i Markizio bili neprecizni.
 
Na kraju, čini se da su oba tima zadovoljna remijem, budući da će sva tri boda tražiti u predstojećim duelima protiv objektivno slabijih rivala, Irske i Hrvatske.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: