Nazad

Mlada selekcija razočarala u Istanbulu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 24.06.2012 - 19:55

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 20 godina završila je učešće na turniru "Turgut Atakol" sa više nego skromnim učinkom - četiri poraza i jednom pobedom

Mlada selekcija Srbije, koju predvodi selektor Aleksandar Džikić razočarala je na turniru "Turgut Atakol" u Istabulu.

Oni su učešće završili porazom od Francuske 49:61 (17:11, 13:20, 8:19, 11:11). Pre toga poraženi su od Rusije (56:61), Nemačke (62:64) i Poljske (75:79), a jedinu pobedu ostvarili su protiv selekcije Turske - 63:55.

Selektor Aleksandar Džikić nije zadovoljan igrama svojih izabranika koje ovog leta očekuje Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Posle ovog turnira i prikazanih igara, imamo realnu sliku, šta može, a šta ne može ova selekcija, gde smo u odnosu na Evropu u pogledu talenta, atleticizma i kvaliteta. Ulepšana, retuširana slika ovih momaka nikome ne donosi ništa dobro. Ni njima, ni klubovima, ni srpskoj reprezentativnoj košarci. To mora svima da bude jasno. U svakom slučaju očekuje nas naporan rad do početka Evropskog prvrnstva u Sloveniji", izjavio je Džikić o reprezentataciji, koja je na poslednjem Svetskom šampionatu osvojila vicešampionsku poziciju.

Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina igra se od 12. do 22 jula u Sloveniji, a Srbija se nalazi u grupi A, u Kranjskoj Gori, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Nemačke. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: