Nazad

Mudrinski najbolji Zvezdin debitant

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 11:28

Heroj pobede crveno-belih nad Radničkim iz Niša (3:2) priznaje da nije ni sanjao het-trik u prvom nastupu za Zvezdu. Janković: "Tražili smo baš takvog igrača!"

 Navijači Crvene zvezde dobili su u nedelju uveče novog ljubimca - Ognjena Mudrinskog.

 
Mladi reprezentativac Srbije i zadužio je prošle nedelje dres osvajača Kupa Srbije i već u prvom nastupu u njemu postigao tri gola, uključujući i pobedonosni, u 95. minutu.
 
Posle meča u svlačionici mu je rečeno da je postao prvi igrač u klupskoj istoriji koji je tri puta zatresao mrežu rivala u debiju.
 
"Malopre sam čuo taj podatak, ali zaista ne želim da naglavašavam svoj učinak. Svi smo dali maksimum i ne bi bilo u redu da samo ja dobijam pohvalem. Trebaće mi nekoliko dana da se slegnu utisci. Postigao sam golove i u dresu mog bivšeg kluba, ali sigurno da je drugačiji osećaj kada to radite u dresu Zvezde. Pokušaću da nastavim tako"", rekao je Mudrinski po izlasku iz svlačionice, a preneo klupski sajt.
 
Urednici sajta fcredstarbelgrade.com istražili su kako su neki najbolji golgeteri u klupskoj istoriji igrali na početku epizode u Crvenoj zvezdi. Tako su otkrili podatak da je 1989. godine dobro počeo i Darko Pančev, ali ne kao bivši igrač Jagodine.
 
Popularni "Kobra" debitovao je protiv Slobode i postigao dva gola, posle 13 dana Vardaru je ubacio isto toliko lopti u mrežu, a dve nedelje kasnije jednom je savladao i golmana Osijeka. 
 
Ognjen Mudrinski, novi Zvezdin centarfor, priznao je da u noći između subote i nedelje nije ni pomišljao da će neverovatno brzo "kupiti" navijače.
 
"Srećan sam, naravno, zbog golova, ali prvenstveno zbog ostvarene pobede. Ovako se osvajaju trofeji i moramo da verujemo u pobedu do poslednjeg sudijskog zvižduka. Iskreno, i u 92. i u 93. minutu verovao sam da ćemo postići gol i pobediti. To se i ostvarilo", dodao je.
 
Tremu je prevazišao uz pomoć kapitena Nenada Milijaša.
 
"Nisam je imao i u pripremi utakmice mnogo mi je pomogao Milijaš, koji mi je pričom objasnio šta znači Zvezdin dres i šta bi trebalo da radim kako bih savladao pritisak", dodao je bivši napadač Jagodine i otkrio da su mu golove prvi čestitali roditelji i brat, koji je meč pratio sa severne tribine.
 
 
Sjajnom partijom olakšao je posao i svom treneru u klubu i u reprezentaciji Aleksandru Jankoviću.
 
Mladom stručnjaku pao je kamen sa srca kada je video da lopta posle udarca Mudrinskog na pas Asamoe treći put ulazi u mrežu gostiju.
 
"Velika je stvar postići tri gola na debiju i čestitam mu na tome. Igrač kao on bio nam je potreban i ovu pobedu zaslužili smo htenjem i borbenošću, čime smo nadoknadili nedostatak brojnih drugih stvari... Verujem da će nam dve nedelje biti dovoljne da se dobro pripremimo za nastavak sezone", rekao je Janković.
 
Selektor "orlića" i Ognjen videće se već sutra u 11.00 časova, kada će mladi napadač imati obavezu da se pojavi na prozivci mladih reprezentativaca pred poslednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano sledeće godine u Izraelu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: