Nazad

Nadal ostaje kralj Monte Karla

Izvor: Rts - Nacionalni sport - Nedelja 22.04.2012 - 15:50

Rafael Nadal uspeo je da skine

Velika teniska kletva je srušena, posle sedam uzastopnih poraza u finalima, Rafael Nadal je konačno savladao Novaka Đokovića. Španac je osmu godinu za redom ostao suvereni vladar Monte Karla gde je u poslednjem meču pobedio srpskog tenisera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.


Niko nije očekivao da će Nadal tako lako stići do trijumfa nad najboljim teniserom sveta. Ipak, imajući u vidu sve što se dešavalo prethodne nedelje, posebno na činjenicu da je Novak, i pored lične tragedije, uspeo da dođe do finala, sam poraz protiv Nadala nije nešto oko čega bi trebalo brinuti.

Srpskom teniseru u finalu ništa nije polazilo za rukom. Novaka je posebno izdao servis, pa je na celom meču, od četiri osvojena gema, samo dva osvojio kada je servirao.

Rafa je do prvog brejka došao već u trećem gemu prvog seta kada je poveo sa 2:1, i od tog trenutka suvereno je vladao šljakom Monte Karla. Španac je bez problema kontrolisao ceo set koji je dobio rezultatom 6:3.


Još ubedljiviji Nadal je bio u drugom setu. Već na samom startu tog dela igre Španac pravi prvi, a zatim i drugi brejk, i već tada je bilo jasno da Monte Karlo ni ove godine neće menjati teniskog kralja.

Kratak bljesak Đoković je imao u petom gemu na servis Nadala kada je uspeo da napravi jedan brejk, ali to je bilo dovoljno samo da se časno oprosti od finala. Već u narednom gemu Nadal uzvraća brejk, a zatim na svoj servis dolazi do gema kojim je dobio i drugi set ubedljivo sa 6:1.

Španski teniser je stigao do 20. masters titule, i poboljšao je skor prema Đokoviću u međusobnim duelima na 17:14.


Turnir u Monte Karlu igrao se za nagradni fond od 2,95 miliona evra, Nadalu je pripao ček na 460.260 evra, a Djokoviću 225.880 evra.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: