Nazad

Najbolji basketaši planete su Srbi

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Ponedeljak 27.08.2012 - 11:40

Momci iz Novog Sada su dokazali da se najbolji basket na planeti igra u Srbiji. Na Svetskom prvenstvu u basketu 3 na 3 stigli do titiule. Na sledećoj Olimpijadi mogli bi do medalje.

 Marko Savić, Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero i Milan Bošković su najbolji basketaši na planeti.

 
Njih četvorica čine mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3 na 3 koja je na Svetskom prvenstvu u Atini u organizaciji FIBA sinoć osvojila titulu.
 
Novosađani su u finalu bili bolji od Francuza sa 16:13. Samo 2 minuta pre kraja, Francuzi su imali 4 razlike, ali se Srbi nisu predavali. Sjajni Marko Savić je postigao 8 uzastopnih poena, od toga dve "dvojke" i doneo titulu.
 
"Oduvek sam sanjao da budem najbolji na svetu. Sreća je još veća jer sam snove ostvario uz pomoć drugara sa kojima još od detinjstva igram basket u Novom Sadu. Dogovorili smo pre finalne utakmice da igramo srcem do poslednje sekunde bez obzira na rezultat. Zato se nismo predavali ni kad su Francuzi činilo se imali nedostižnu prednost 12:8, dva minuta pre kraja meča. Od starta tutnira krasila nas je velika borbenost i vera da možemo do zlata. Previše smo uzbuđeni i srećni da bi u ovom trenutku bili svesni koliki smo uspeh postigli" - istakao je Dušan Domović - Bulut.
 
Bronzu je osvojila Ukrajina.
 
U ženskoj konkurenciji je titula otišla u SAD.
 
Basket 3 na 3 trebao bi biti zvaničan sport na sledećoj Olimpijadi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: