Nazad

Navijači Zvezde pozvali Džajića nazad!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 27.07.2012 - 14:43

Pogodak Naftana za vođstvo od 3:2 izazvao je buru nezadovoljstva na tribinama stadiona Crvene zvezde.

 Osam godina nakon što su ga terali na istom mestu, posle ubedljivih poraza od PSV Ajndhovena i Zenita iz Sankt Peterburga, navijači Crvene zvezde sa severne tribine prizivali su povratak Dragana Džajića.

 
Prvi put otkada je izabran za predsednika kluba, u maju 2009. godine, došlo je do konfrontacije između pristalica crveno-belih sa jedne i Vladana Lukića i uprave sa druge strane.
 
Novo evrotumaranje u dva meča sa Naftanom (7:6) kod Delija je dovelo do gubitka strpljenja i razumevanja za okolnosti pod kojima Lukićeva vlada upravlja klubom, na početku svoje četvrte sezone.
 
Nezadovoljni izdanjem kompletne ekipe, pred kraj utakmice su "istok" i "zapad" povikali "Uprava napolje" i "Lukiću odlazi", dok se sa "severa" začulo skandiranje Draganu Džajiću.
 
U nedelji pred utakmicu beogradski mediji pisali su o navodnom političkom scenariju po kojem će se aktuelni predsednik Lukić povući, a bivši, Dragan Džajić, vratiti. Sam Džajić u prvi mah to nije porekao, ali se ogradio rečima da mu je prioritet odbrana časti na sudu.
 
Kasnije je ublažio tu izjavu, objasnivši da je "reagovao u afektu" posle lepih reči koje su mu putem dnevne štampe uputili Aleksandar Vučić i sam Lukić. Ponovio je tada da razmišlja samo o okončanju višegodišnjeg sudskog procesa.
 
Biće zanimljivo videti kako će se uprava Zvezde suočiti sa povicima koji su 2004. godine naterali Džajića da momentalno podnese ostavku.
 
O Džajićevom ponovnom stupanju na neku od funkcija u Crvenoj zvezdi pisalo se i pričalo zimus, posle vezanih poraza od Partizana i Vojvodine na "Marakani" (potom je Vladan Lukić raspisao prevremene izbore), s tim što su tada glavni zagovarači povratka treće Zvezdine zvezde bili upravo aktuelni čelnici kluba.
 
Bez jasnog obrazloženja gde i zašto je zapelo, dve strane jednostavno se nisu dogovorile, pa je ova "bestseler" januarska priča pala u zaborav. Sve do gola Kovalenka, kojim je Naftan došao u vođstvo od 3:2, ovog 26. jula 2012.
 
Posle meča, susret sa Delijama u kafiću "Stella Rossa" imala je nekolicina igrača Crvene zvezde.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: