Nazad

Neka konačno padnu: Košarkašice Srbije sa Španijom za finale EP

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Nacionalni sport - Subota 06.07.2019 - 12:41

Problem za našu ekipu predstavlja povreda Ane Dabović, koja je prethodni meč protiv Švedske završila sa zavojem na ruci

Prvi cilj je ostvaren FOTO: Profimedia
Prvi cilj je ostvaren - plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Na redu je drugi - napad na medalju. Izabranice Marine Maljković večeras će od 20.30 u beogradskoj "Štark areni" voditi borbu sa velikim rivalom, selekcijom Španije, za ulazak u finale Evropskog prvenstva. Biće to i bitka sa tradicijom, jer "furiju" ova generacija nikad nije savladala, ali naše devojke veruju da je došlo vreme da veliki rival najzad padne...
 
- Ekipa Španije je veliki favorit, jer godinama unazad imaju najbolje rezultate - direktna je bila Maljkovićeva u najavi velikog okršaja. - Osvajaju prvenstva, imaju igračice iz najboljih svetskih ekipa, neretko i iz VNBA. Čeka nas izuzetno težak protivnik, ali sva naša motivacija i želja svode se na to da je vreme da ih prvi put pobedimo. Nikada do sada nismo to uradile. Ne znam da li ćemo uspeti, ali uradićemo sve da nađemo put do pobede.
 
Problem za našu ekipu predstavlja povreda Ane Dabović, koja je prethodni meč protiv Švedske završila sa zavojem na ruci.
 
- Njoj je pukla kost na šaci, sasvim je sigurno da neće biti potpuno fit. Lekarski tim će učiniti sve da bude što sposobnija da nam pomogne. Znate koliko nam je bitna, a poznajući je, ali i sve druge devojke, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, pa makar i sa pola ruke. Ona je i posle povrede nastavila meč sa Švedskom, posle koga je stanje bilo momentalno za gips. Hajde da verujemo u njenu hrabrost, kao i celog tima, da će to biti koliko toliko prihvatljivo i u dobrom stanju.
 
Na današnjem meču Marininom timu je preko potrebna podrška publike, koja baš i nije opravdala očekivanja na premijeri u Beogradu.
 
- Imaju važne manifestacije u našoj zemlji, poput "Egzita", igramo kasno, u pola devet uveče, to je vreme kada je mnogo ljudi zauzeto. Imamo razumevanja, očekujemo više ljudi. Ja se zahvaljujem publici na podršci i u Zrenjaninu i u "Areni". Naravno da uživamo da igramo pred njima, to su devojke toliko puta rekle.
 
Reprezentaciju Španije veoma dobro poznaje naša velika uzdanica Sonja Petrović, koja se dobro seća dva poraza od "furije" na OI 2016.
 
- Svi se nadamo da je vreme da ih dobijemo. Mislim da bi kod kuće to bilo posebno. Ma koliko da nam ne leže svih ovih godina, družim se sa mnogo njihovih igračica, radila sam sa njihovim trenerom i znam da nas jako mnogo poštuju - otkriva Sonja. - Uopšte im nije svejedno kada igraju protiv nas. Definitivno neće biti lako, one su najkvalitetnija ekipa godinama u Evropi. Ali dobro, za sve postoji prvi put, zašto to ne bi bilo sad.
 
DRUŽENjE SA DEVOJČICAMA
 
VELIKI broj devojčica imao je priliku juče u "Vizuri" da se druži sa našim košarkašicama i Marinom Maljković. Ovo je bila završna manifestacija u kojoj su zajedno učestvovali KSS, FIBA Evropa i Pokret za žensku košarku, koji godinama unazad vodi naša selektorka. Devojčice su imale priliku da uzmu autogram, slikaju se ili samo popričaju sa svojim idolima, u veseloj atmosferi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: