Nazad

Ni Mihajlović nije pevao himnu (VIDEO)

Izvor: Telegraf - Nacionalni sport - Sreda 30.05.2012 - 09:05

Selektor Srbije danas od svojih fudbalera ultimativno traži da rade ono što on sam nikada nije radio - da svi kao jedan pevaju nacionalnu himnu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović gotovo ni na jednoj utakmici koju je igrao za nacionalne selekcije SFRJ ili SRJ nije pevao himnu!

Mihajlović je juče izbacio iz reprezentacije fudbalera Fiorentine Adema Ljajića zbog toga što na prijateljskoj utakmici protiv Španije nije hteo da peva himnu Srbije, što je izazvalo oprečne komentare u javnosti, ali i veliki revolt Ljajićevih zremljaka u Sandžaku.

To da li je Sniša u pravu kada fudbalere njihovim potpisom pokušava da natera da pevaju himne države za koju se bore na terenu, još dugo će biti predmet rasprave. Pravo je pitanje zašto je momke koji nastupaju za nacionalnu selekciju uopšte potrebno terati da pevaju himnu, ako recimo francusku “Marseljezu” pevaju odreda i momci koji potiču sa afričkog kontinenta, kao i reprezentativci koji su rođeni ili im je poreklo arapsko. Da ne pričamo o “Nemcu” Kakauu koji bez greške ubada svaku strofu “Dojčland, Dojčland…”.

Ostaje, međutim, činjenica da se u vreme svojih igračkih dana Siniša Mihajlović ponašao potpuno drugačije od onoga što sada postavlja kao zahteve pred reprezentativce Srbije.

Na snimku je detalj pre početka utakmice osmine finala na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine između selekcija SR Jugoslavije i Holandije. Mihajlović je u kadru nekoliko sekundi dok se sviraju nacionalne himne i sasvim se lepo vidi da ne peva svečanu pesmu države za koju igra.

Pogledajte i kako je izgledalo intoniranje srpske himne u Sent Galenu koju je Ljajić “iskulirao” spuštanjem glave.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: