Nazad

Nole, bravo!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 20.04.2012 - 10:44

Najbolji teniser sveta u trećem kolu Roleks Mastersa u Monte Karlu, posle saznanja da mu je preminuo deda, pobedio Dolgopolova - 2:1. Sa suzama u očima na početku i kraju meča.

Novak Đoković igraće u četvrtom kolu Mastersa u Monte Karlu!
Srpski teniser odigrao je jedan od najtežih mečeva u karijeri. Borio se Đoković protiv 21. igrača na ATP listi Aleksandra Dolgopolova, ali i sa emocijama...
Novaku je pred sam početak meča protiv Ukrajinca javljeno za smrtni slučaj u porodici. Videlo se još na početku duela da Đoković zbog smrti dede nije emotivno spreman da u najjačem ritmu nastavi pohod ka vrhu Kneževine.
Ipak, Srbin je pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Ovaj put, pored dobrog protivnika, dobio je i borbu protiv mnogo jačeg rivala - unutrašnjeg nemira.
Rezultat je posle sata i 49 minuta borbe bio 2:1 - 2:6, 6:2, 6:4!
U narednom kolu protivnik Đokovića biće Robin Hase, koji je savladao Tomaša Belućija - 6:2, 6:3. Novak je bio bolji od Holanđanina u oba dosadašnja meča, 2007. na US openu i 2010. u Bazelu.
Srbin je uplakan došao i napustio teren.
Dolgopolov je takvo stanje Đokovića znao da iskoristi u prvom setu. Vrlo brzo je stigao do brejka. Novak nije uspao da uzvrati, a Ukrajinac je potpunu dekoncentraciju prvog tenisera sveta iskoristio i u sedmom gemu još jednim brejkom.
Dolgopolov je poveo 5:2 i posle manjih problema na svoj servis poveo 1:0 u setovima.
Mnogo bolje je Srbin otvorio drugi deo igre. Vezao je dva gema (napravio prvi brejk), ali je već u narednom opet posustao - na sreću ne potpuno. Spasio je Đoković tri vezane brejk lopte i sa pet poena u nizu materijalizovao oduzet servis protivniku - 3:0.
Ukrajinac je do kraja drugog seta uspeo da odvoji samo jedan gem. Posle manje od sat vremena (58 minuta), na semaforu je stajalo 1:1 u setovima.
Tek što je počeo treći set, pošto su oba tenisera osvojila po gem, meč je prekinut zbog kiše. Prekid je trajao 20-ak minuta. Đoković je u prvom gemu od nastavka meča imao priliku da ponovo oduzme servis svom protivniku, ali Dolgopolov nije dozvolio novi brejk.
Ipak, Ukrajinac u devetom gemu nije mogao da zaustavi Noleta. Naš teniser poveo je 5:4 i našao se vrlo blizu plasmana u četvrto kolo. Uspeo je!
Novače, svaka čast!
Đokoviću i Dolgopolovu je duel u Monte Karlu bio drugi međusobni u karijeri. Prvi meč odigrali su prošle godine u osmini finala US Openu i Srbin je pobedio 3:0 - 7:6(14), 6:4, 6:2.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: