Nazad

Novak celom svetu poslao MOĆNU PORUKU! Najbolje od Đokovića – čas tenisa u Rimu za četvrtfinale

Izvor: Blic, OK Radio - Nacionalni sport - Četvrtak 13.05.2021 - 13:16

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je izašao na kraj sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom i pobedom rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:1) plasirao se u četvrtfinale.

Meč je počeo brejkom Španca FOTO: ATP
Nije mnogo trajao ovaj meč, tek nešto više od sat vremena, a srpski as će igrati sa boljim iz duela Beretini – Cicipas koji neće početi pre podneva.
 
Nekoliko puta su Novak i Fokina sparingovali i trenirali zajedno, a ovaj meč je baš tako i izgledao. Zaista je Đoković vrlo lako, naročito u drugom setu došao do pobede, piše "Blic".
 
Iako nije dugo trajao, meč je počeo brejkom Španca. Iznenadio je sve, pa i Novaka odličnim početkom duela. Naš as je imao i 40:15, ali se Fokina razmrdao i uhvatio Srbina na spavanju. Ipak, to je bilo sve što je Španac pokazao na ovom meču. Jednostavno, nije imao ni daha, ali ni koncentracije kasnije.
 
Ubrzo je Novak krenuo sa svojom prepoznatljivom i dominantnom igrom. Vratio je brejk i krenuo je da niže poen za poenom. U šestom gemu je ponovo došao do brejka i rezultata 4:2 i tada je bilo jasno da će Fokina vrlo brzo biti ispraćen kući.
 
Već u narednom gemu je to Novak i potvrdio pošto je za nešto više od minut stigao do 5:2. Nije Španac imao fokus ni u poslednjem gemu, pa je Novak posle 33 minuta imao prvi set u svojim rukama.
 
Šta reći o drugom setu sem da je 5:0 bilo za najboljeg tenisera planete posle 20 minuta igre. Sve kockice su se poklopile, nije imao mnogo koncentracije Fokina, pa je često grešio naročito u razmenama udaraca kada je daleko od osnovne linije slao svoje forhend udarce.
 
Mladi teniser je ipak stigao do gema u kojem je spasao čak tri meč lopte, a Novak je i aplauzima pozdravljao poteze svog protivnika. Nije delovalo da će Novak imati manje poteškoće da zatvori ovaj meč, Fokina kao da se probudio u poslednjem gemu, ali je bilo kasno.
 
Novak je zasluženo trijumfovao posle sat vremena i 11 minuta i tako se plasirao u četvrtfinale gde čeka boljeg iz duela Beretini – Cicipas.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: