Nazad

Novak: Koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Osećam da su Hrvati moji

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Nacionalni sport - Subota 11.05.2019 - 12:59

Potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor - rekao je najbolji teniser sveta

Nije krio Novak Đoković radost zbog uspeha reprezentacije Hrvatske na prošlogodišnjem Mundijalu u Rusiji, a iako mnogi na to nisu gledali blagonaklono u Srbiji najboljem teniseru sveta to nije smetalo da se još jednom dotakne "vruće teme". Hrvatska novinarka Fani Stipković je u Madridu, gde Novak u subotu igra polufinale mastersa protiv Dominika Tima, pričao o razlozima za podršku vicešampionima sveta.
 
- Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji veoma osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da svojim uticajem, statusom i imenom mogu da doprinesem pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor - rekao je Novak.
 
Prvi reket planete je dodatno obrazložio svoj stav.
 
- Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela - kazao je Đoković, koji je, sudeći prema statusu Stipkovićeve na društvenoj mreži Instagram, ostavio snažan utisak na novinarku.
 
- On nije samo najbolji teniser sveta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi preneo poruku ljubavi koju bi trebalo da imamo jedni za druge i kako bi svojim porukama i delima pomogao da ovaj svet postane bolje mesto. Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primer uzornog sportiste i još kvalitetnije osobe - napisala je na svom profilu na Fani Stipković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: