Nazad

Novak trijumfalno startovao na šljaci

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Sreda 18.04.2012 - 17:49

 Novak Đoković je odličnom igrom u svom prvom ovosezonskom nastupu u Monte Karlu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:4 što mu je bilo dovoljno da se u velikom stilu, a bez mnogo umaranja, plasira u treće kolo ovog turnira Masters serije.

 
Od samog početka bilo je jasno da će 44. igrač sveta teško uspeti da u sedmom meču sa Đokovićem uspeti da dođe do svoje prve pobede u međusobnim duelima: Nole je igrao gotovo bez greške, surovo je kažnjavao i najmanju grešku rivala, a pritom ih sam nije pravio mnogo.
 
Za tili čas se, uz dva Novakova brejka, stiglo do 4:0, a onda je Sepi počeo češće da izlazi na mrežu. Upravo tu je i dobio jedinu bitku ovog dvoboja, no tri brejk šanse do kojih je došao - nije uspeo da iskoristi. Nedugo zatim na semaforu je pisalo 5:0, a koji minut kasnije je i okončana prva deonica.
 
Sa publikom na svojoj strani, a gledaoci su počeli sve glasnije da bodre autsajdera, Sepi je uspeo da povede na početku drugog seta, mada se i tada susreo sa brejk šansom slavnijeg suparnika. Narednu nije uspeo da spase, pa je Đoković poveo sa 3:1 i to iskoristio da susret privede kraju u svoju korist.
 
Njegov naredni rival biće Aleksandr Dolgopolov, Ukrajinac koji je savladao Bernarda Tomića sa 6:2, 5:7: 6:1.
 
Đoković i Dolgopolov su do sada igrali samo jednom, a na prošlogodišnjem US openu srpski teniser je pobedio sa 7:6(14), 6:4, 6:2.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: