Nazad

Novaka motiviše het-trik u Melburnu

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 29.12.2012 - 09:49

Novak Đoković rekao je da bi voleo na početku sezone da osvoji Australijan open i udje u istoriju kao igrač kome je to pošlo za rukom tri godine zaredom.

Novak Đoković

Đoković je prvi Gren slem sezone osvajao 2008. i 2011, dok je u finalu ove godine bio bolji od Španca Rafaela Nadala sa 3:2.

"Motiviše me podatak da niko nije uspeo tri puta zaredom da osvoji Australijan open. Nadam se da će meni poći za rukom", rekao je Đoković.

Srpski teniser se plasirao u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju, pošto je u polufinalu pobedio Španca Davida Ferera sa 6:0, 6:3.

On je dodao da ozbiljno shvata takmičenje u Abu Dabiju, jer je to odlična provera pred početak sezone.

"Ovde učestvuju najbolji teniseri i dobra stvar je u tome što igrači mogu da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na protivnike. Ozbiljno pristupam svakom meču, ali sam donekle i opušten, jer ne branim poene. Ferer ima uspešnu godinu iza sebe i mogu da budem zadovoljan pobedom", rekao je Đoković uz konstataciju da podloga u Abu Dabiju odgovara njegovom načinu igre.

On će od 14 sati igrati u finalu protiv Španca Nikolasa Almagra, koji je bio bolji od Janka Tipsarevića sa 2:6, 7:6 (7:3), 6:2.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: