Nazad

Novakoviću zlato promenilo život

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 04.07.2012 - 14:23

Marko Novaković, reprezentativac Srbije u kajaku, osvajač evropskog zlata, optimist pred učešće na Olimpijskim igarama.

Talentovani kajakaš nije ispunio kvalifikacionu normu za Igre, ali je bio prvi na listi čekanja. Posle promena kvota, dobio je mesto u timu za London. Dan posle toga se plasirao u finale EP i pobedio, postigavši najbolje evropsko vreme u K1 sprintu, deonici na 200 metara.

"Mnogo mi se promenio život u ovih desetak dana. Trener mi je govorio da mogu da budem evropski prvak. Nije da nisam verovao, ali ipak sam se takmičio protiv svetskih prvaka, a bio sam jedan od mlađih. Dao sam sve od sebe i pobedio. Pre 10 dana niko nije znao za mene ", rekao je Novaković.

Na Olimpijske igre ide sa realnim očekivanjima.

"Potrudiću se da izborim finale, a za ostalo ćemo videti. Nadam se da će biti okej. Sadam imam više samopouzdanja. Treniraću još jače, pa ćemo videti... Prve su mi
Olimpijske igre. za ove se nisam nadao, a sledeće želim da osvajam", kaže 23-godišnji Bečejac.

Srbija nije imala nijednog predstavnika na Igrama pre četiri godine u Pekingu, a sada ih ima 12. Novaković je kazao da mu je mnogo značila podrška Olimpijskog komiteta Srbije i programi u kojima je radio.

"Volim kajak. Ne mogu da zamislim dan bez toga da ne sednem i samo proveslam ili budem tamo sa društvom. Mi smo na Evropskom prvenstvu dobili trke sa nekim rivalima koji su bili nezamislivi pre godinu-dve dana. Nismo pojmili da možemo da im budemo blizu, a ne da ih pobedimo. Dobili smo iz naše vere i srca, dali smo sve od sebe i videli da možemo, zaista možemo da se borimo sa njima u klinču", rekao je Novaković. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: