Nazad

Od Antića se oprostili Partizan, Zvezda, Barsa, Real, Atletiko, FSS…

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Nacionalni sport - Utorak 07.04.2020 - 15:15

Vest o smrti srpskog stručnjaka objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid, sa kojim je osvojio istorijsku duplu krunu 1996, a tokom trenerske karijere vodio je i Barselonu i Real Madrid

Svet se oprašta od legende FOTO: Profimedia
Brojni klubovi i fudbaleri veoma emotivno oprostili su se od proslavljenog srpskog trenera Radomira Antića, koji je danas preminuo u 72. godini u Madridu.
 
Vest o smrti srpskog stručnjaka objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid, sa kojim je osvojio istorijsku duplu krunu 1996, a tokom trenerske karijere vodio je i Barselonu i Real Madrid.
 
- Bivši srpski fudbaler i trener bio je klasik na klupi u našoj zemlji. Antić je jedini trener koji je vodio Real Madrid, Atletiko i Barselonu. Ali, jedini klub sa kojim se Radomir poistovećivao bio je Atletiko sa koji je napravio istorijsku sezonu 1995-1996, osvajajući La ligu i Kup kralja. Antić će uvek ostati poznat kao prvi trener koji je doneo dve titule i jedan od najvećih uspeha, ako ne i najveći u istoriji Atletiko Madrida - napisao je Atletiko na svom Tviter nalogu.
 
Od Antića su se oprostili i članovi šampionskog tima predvođeni Kikom Narvaezom, ali i nešto mlađi Fernando Tores.
 
Saučeće povodom Antićeve smrti uputio je i Real Madrid, navodeći da je saučešće upućeno i celoj porodici „madridista“ i klubovima koje je Antić predstavljao tokom svoje sportske karijere kao igrač i trener, a poslednji pozdrav uputili su i aktuelni kapiten Reala Serhio Ramos i nekadašnji Iker Kasiljas.
 
Antić je trenirao i Barselonu a katalonski gigant se na zvaničnom sajtu oprostio od srpskog trenera, odavši mu priznanje za sve što je uradio dodavši da je klub ostao bez člana familije.
 
Partizan se od svog bivšeg igrača i trenera oprostio rečima „samo jedan crno-beli čovek bio je i ostao pravi Mister“.
 
- Samo jedan crno-beli čovek vodio je tri najveća španska kluba: Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid. Samo jedan crno-beli čovek ima unuke koji u partizanovim kopačkama trče španskim terenima. Samo jedan crno-beli čovek bio je i ostao pravi Mister. Samo jedan čovek od večeras “sa one strane bodriće te, Partizane!” NJegovom smrću – ljubav ta ne prestaje! Vječnaja pamjat Radomiru Antiću - stoji u oproštaju na sajtu crno-belih.
 
Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura izjavio je da šokiran i najiskrenije pogođen smrću Antića.
 
- Radomir je bio veliki čovek, prijatelj kluba, legenda crno-belih i neko ko je uvek sa ponosom isticao svoju ljubav prema Partizanu. Kad god je bio u Beogradu koristio je priliku da dođe na stadion i pogleda Partizan u nekoj od utakmica. Ovim putem još jednom želim da izjavim saučešće porodici Antić - rekao je Vazura u saopštenju.
 
Fudbalski savez Srbije (FSS) takođe se oprostio od bivšeg selektora, ističuću da je Radomir Antić imao mnogo uspeha i sa nacionalnim timom Srbije, koji je vodio od 2008. do 2010. i koji je posle dugo godina odveo „Orlove“ na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. 2010. godine.
 
- Nekadašnji šef stručnog štaba tri najveća španska kluba, Reala i Barselone, odnosno Atletiko Madrida, ali i Saragose i Ovijeda, bio je poznat po velikoj harizmi, stručnosti, ogromnom znanju i autoritetu. „Mister“, kako su ga oslovljavali naši reptrezentativci, ali i najveće zvezde španskog fudbala, ostavio je traga svuda gde je radio, pa ga zato na Pirinejima mnogi slave i veoma poštuju, pre svega fanovi madridskog Atletika kojima je podario duplu krunu - navodi FSS.
 
Iz FK Crvena zvezda, večitog rivala, saopštili su da su sa velikim žaljenjem primilio je vest o odlasku Radomira Antića.
 
- Iako je kao igrač pronosio slavu našeg najvećeg rivala, bio je gospodin u kopačkama, sportsmen od glave do pete, poštovan gde god se pojavljivao. Ostavio je dubok trag u srpskom i svetskim fudbalu kao trener ekstra klase i jedan od retkih na planeti koji je vodio Real Madrid i Barselonu, a vratio slavu Atletiko Madridu. Znanjem, iskustvom i autoritetom odveo je selekciju Srbije na Mundijal u Južnu Afriku 2010, podižući rejting našem fudbalu. Srbija i svet su izgubili još jedno veliko ime. Fudbalski klub Crvena zvezda izražava iskreno saučešće porodici Antić - navodi se u saopštenju crveno-belih.
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković i kapiten reprezentacije tokom Antićevog selektorskog staža, oprostio se uz „Zauvek, tvoj kapiten“.
 
- Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten! - napisao je Stanković na Instagramu.
 
Od Antića su se emotivno oprostili i tadašnji reprezentativci Nenad Milijaš, Miloš Krasić i Milan Jovanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: