Nazad

ODBOJKA: Sa nulom u London

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 22.07.2012 - 18:50

Izabranici selektora Igora Kolakovića izgubili oba kontrolna meča od Italije uoči starta Olimpijskih igara.

  Bez energije. Tako je prvi trener odbojakaša Srbije komentarisao izdanje Janića i drugova na sparingu sa Azurima u Modeni i Monci. Dva poraza maksimalnom rezultatom nikako nisu dobra po samopouzdanje evropskih šamapiona uoči nastupa na OI.

"Za razliku od prvog poraza drugi, da ne budem grub, nije bio dobar u ljudskom smislu. Olimpijske igre nas očekuju za nekoliko dana a mi apsolutno nismo iskazali neku vrstu energije", rekao je Kolaković u izjavi za Sportski žurnal.

Selektor Srbije ima dosta razloga za nezadovoljstvo, momci nisu pokazali očekivani odnos prema igri, prevladao je individualizam.

"Ne znam zbog čega. Možda zato što su ovo prve utakmice posle Svetske lige, ili zato što neke stvari na treninzima nismo uradili kako treba. Ili su, na kraju krajeva, momci nestrpljivi zbog Olimpijskih igara. U svakom slučaju, ono što smo pokazali ne uliva optimizam. Nadam se da ćemo ovih dana shvatiti gde idemo jer moramo da promenimo odnos", izričit je bio Kolaković.

Marko Podraščanin, srednji bloker, svestan je nedostataka u igri srpskog tima.

"Imamo još dosta stvari da popravimo do Londona, pogotovo servis. Nedostajalo je borbenosti, nismo bili na očekivanom nivou. Ipak, ove utkamice su svima poslužile, prvenstveno Pekoviću kojem treba povratak u pravi ritam", podseća Podraščanin da se Vlado Petković, prvi dizač Srbije, uspešno oporavio od povrede šake.

Muška seniorska reprezentacija Srbije će na OI u Londonu igrati u Grupi B sa selekcijama SAD, Tunisa, Nemačke, Brazila i Rusije. Prve četiri ekipe iz grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

Srbija prvi meč na OI igra u nedelju, 29. jula protiv SAD (17,45), aktulenog olimpijskog prvaka.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: