Nazad

ODBOJKA (SL): Mi lekciju Rusiji, a Kuba nama!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 17.06.2012 - 14:09

Posle neočekivane pobede nad Rusijom, podmlađena odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz od Kube na Dominikanskoj Republici.

Klinci Igora Kolakovića iznenadili su favorizovanu Rusiju čim su doputovali u Santo Domingo, na Dominikansku Republiku, ali dan kasnije nisu uspeli da prirede isto i protiv Kube.

 

 Shvativši da to što je reprezentacija Srbije značajno podmlađena za ovo izdanje Svetske lige, Kubanci su u nedelju rano ujutro po našem vremenu odigrali maksimalno angažovano i to je u trenutnom odnosu snaga bilo dovoljno samo za častan poraz "orlova" psole 69 minuta.

 

U meču drugog kola: Kuba - Srbija 3:0 (25:19, 25:19, 25:23).

 

 Poslednju utakmicu drugog vikenda Svetske lige reprezentacija Srbije igra već u nedelju uveče, 21.30 po našem vremenu protiv Japana.

 

SRBIJA: U. Kovačević (10), Janić (7), Terzić (5), Vujić, Mitić (4), Rašić (8), Dokić, Starović (12), Brđović (1), Lisinac (2), Petrić.

 

KUBA: Leon (15), Estrada, Leiva, Gutijeres, Sepeda (12), Dahner (9), Bel (8), Fijel, Biset, Mesa (8), Dijas (4), Ernandes (1).

 

 Duel Kube i Srbije u Gradskoj dvorani pratilo je 1.100 ljudi. Ovakav epilog, možda, nije očekivan posle fantastične partije izabranika Igora Kolakovića protiv Rusije, ali je razumljiv. U pitanju je, ipak, tim koji ne igra često zajedno i kod kojeg su oscilacije normalna pojava.

 

 Upravo u tim oscilacijama bi trebalo tražiti uzroke poraza, jer nije bilo realno očekivati da podmlađena reprezentacija ponovi igru od prethodnog dana kada je, na opšte iznenađenje, savladala favorizovanu Rusiju.

 

U obzir, svakako, treba uzeti i činjenici da je ionako oslabljena srpska reprezentacija bila dodatno hendikepirana neigranjem Aleksandra Atanasijevića koji je zbog prehlade ostao u hotelu. Kada se sve sabere izdanje Kolakovićevih izabranika i nije bilo loše imajući u vidu da su u velikoj meri bili ravnopravan suparnik, a da su možda mogli i da dobiju poslednji set.

 

 Uoči poslednjeg kola Kuba vodi na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija osam i Japan sa dva boda.

 

 Treći vikend Svetske lige igraće se od 22. do 24. juna u Kalinjingradu (Rusija). U petak, 22. juna, protivnik srpskim odbojkašima biće reprezentacija Kube. Dan kasnije izabranici Igora Kolakovića odmeriće snage sa Rusijom, a u nedelju 24. juna protivnik Srbiji biće reprezentacija Japana.

 

"Jako je teško za naš izuzetno mladi tim da odigra dve vrhunske utakmice u dva dana, ali pre svega trebalo bi čestitati Kubi na sjajnom izdanju. Mi moramo da povisimo nivo naše igre za kratko vreme, kada nas očekuje meč sa Japanom", rekao je srpski kapiten Bojan Janić.

 

 Naš selektor Kolaković čestitao je Kubancima.

 

"U svim segmentima su bili bolji. U ovom trenutku, jako je važno za naše mlade igrače da se takmiče protiv najboljih timova sveta, koji imaju bogatu odbojkašku tradiciju".

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: