Nazad

ODBOJKA (SL): Ruska škola za mlade "orlove"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:06

Podmlađena reprezentacija Srbije nije uspela da završi takmičenje pobedom - 2:3 (18:25, 25:22, 25:23, 22:25, 11:15).

Poraz od Rusije u trećem kolu poslednje runde znači da je Srbija u Svetskoj ligi 2012. imala 50 odsto uspešnosti (6-6).

I pre utakmica u Novom Sadu bilo je jasno da "orlovi" ne mogu do prvog mesta u A grupi, a i da teško mogu biti najbolja od četiri drugoplasirane selekcije.

Zato je ovaj turnir iskorišćen za dalje uigravanje, ali i proveru mogućnosti pojedinaca pred daleko najvažnije takmičenje ove godine - Olimpijske igre u Londonu, koje počinju za manje od mesec dana.

Pred oko 3.500 gledalaca u Novom Sadu, Srbija je protiv Rusije vodila 2:1 u setovima, ali je poklekla na sličan način kao protiv Kube u četvrtak. Uprkos tome, pokazalo se da u ovom sportu imamo svetlu budućnost i da sa postojećim mladim snagama možemo računati na borbu za medalje, kao što je bilo do sada.

Selektor Igor Kolaković na kraju se požalio na uslove u dvorani SPENS, tačnije veliku vrućinu tokom sva tri dana, koja je "danas bila nesnosna".

"Utakmica je posle prvog seta bila izuzetno zanimljiva, a s obzirom na okolnosti i kvalitetna. Propustili smo priliku da pobedimo isključivo zbog neiskustva. Moramo da plaćamo taj danak i verovatno ćemo gubiti na ovakav način sve dok ne budemo imali dovoljno jakih mečeva u nogama", rekao je Kolaković.

"Uprkos tome, mislim da je ovo sjajan dobitak za naše mlade momke. Igrali smo protiv moćnijeg protivnika u svakom smislu, ali je to bio tvrd meč i oni su potvrdili kvalitet, na kojem moraju još puno da rade. Ako bude tako, u perspektivi će pobeđivati i najbolje".

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević 14, Janić 11, Nikić, Mitić 2, Rašić 7, Atanasijević 4, Starović 22, Brđović, Podraščanin 12, Rosić, Lisinac.

RUSIJA: Abrosimov, Apalikov 10, Htei 8, Grankin 3, Tetjuhin 6, Berežko 14, Ušakov, Muserski 17, Ilinjik, Kruglov 7, Mihajlov 17, Območajev. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: