Nazad

ODBOJKA (SL): Senzacija! Moćni "orlovi"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 16.06.2012 - 11:34

Značajno podmlađeni sastav reprezentacije Srbije pobedio branioca titule u Svetskog ligi, Rusiju – 3:1.

Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Dominikansku Republiku na drugi vikend Svetske lige sa značajno podmlađenim sastavom i nadom da će u prvom meču protiv branioca trofeja Rusije “pokazati zube”. I minimalni poraz, uz osvojen bod, bio bi veliki uspeh da ovaj sastav selektora Igora Kolakovića.

A, “orlovi” su uspeli da pobede “zbornaju” i to rezultatom 3:1 (25:23, 20:25, 25:20, 25:23).

Sjajnim blokom (16 napram devet Rusa), odličnim servisom i raznovrsnim napadom reprezentacija Srbije je u potpunosti nadigrala velikog favorita i zasluženo trijumfovala u Santo Domingu posle 74 minuta igre.

Debitovala su dvojica igrača, Srećko Lisinac i libero Filip Vujić, i jasno stavili do znanja da Srbija ne mora da brine za odbojkašku budućnost.

Uroš Kovačević doprineo je pobedi sa 16 poena, kapiten Bojan Janić dodao je 12, Tomislav Dokić i Aleksandar Atanasijević po 11, Lisinac deset, Mihajlo Mitić šest, a Milan Rašić četiri.

Srbija je i dalje lider Grupe A, sa skorom od tri pobede i jednog poraza, odnosno devet bodova, Rusi su ostali na dve pobede, jer su doživeli drugi poraz (pet bodova). U drugom meču A grupe sastaju se Kuba (pet bodova) i Japan (dva boda).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: