Nazad

ODBOJKA:"Orlovima" dva boda protiv "samuraja"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 24.06.2012 - 19:56

Odbojkaši Srbije pobedili Japan 3:2 (23:25, 25:19, 19:25, 25:19 i 15:10) ,u Kaljingradu u 3. kolu trećeg vikenda A grupe Svetske lige.

Srbija je savladala Japan, u meču u kojem su izabranici Igora Kolakovića igrali dobro, ali i prilično oscilirali, što su Japanci iskorisili i zasluženo osvojili bod.

Sa druge strane, Srbija je mogla i do tri boda, ali s obzirom na umor i činjenicu da je prošlo već 40 dana od odlaska iz Srbije, može se konstatovati da je i u Rusiji podmlađena reprezentacija Srbije pružila dobre igra i najavila pravi odbojkaški spektakl, od četvrtka do subote u Novom Sadu, kada će biti održan četvrti vikend Svetske lige.

Na finalnom turniru, koji će biti odigran u Sofiji, u Bugarskoj ( do 4. do 8. jula), igraće šest reprezentacija: Bugarska, organizator, pobednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

Ukoliko Bugarska osvoji prvo mesto u D grupi, plasman na Finalni turnir će izboriti dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Po pravilima FIVB, plasman ekipa sa istim brojem bodova se određuje prvo na osnovu broja pobeda, zatim na osnovu set količnika, a ukoliko je i broj pobeda i set količnik identičan, na osnovu poen količnika. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: