Nazad

Odbojkaši odneli pobedu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Petak 11.05.2012 - 08:13

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak Španiju sa 3:1 (25:19, 25:17, 23:25, 25:22), u trećem kolu A grupe kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji.

Srbija je ovim trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale turnira, za šta će joj najverovatnije biti dovoljna pobeda u poslednjem kolu protiv Slovenije, danas od 13.30.

Izabranici Igora Kolakovića sjajno su odigrali prva dva seta, u prvom je blistao Miloš Nikić, a u drugom Aleksandar Atanasijević i očekivao se siguran i ubedljiv trijumf. Međutim, na startu trećeg seta došlo je do malog opuštanja, Španci su stekli prednost od četiri-pet poena i uspeli da je sačuvaju do samog kraja.

U sličnom ritmu započeli su i četvrti, sve do sredine seta kada je Srbija sa nekoliko vezanih poena Marka Podrašcanina i dva smeča Atanasijevića, od 12:14 došla do 18:14, zatim osvojila set, a samim tim i zabeležila važnu pobedu.

Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira. Vizu za London izboriće samo pobednik turnira u Sofiji.

Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru u Japanu.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: