Nazad

Odbojkaši Srbije pobedili Kinu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Utorak 05.06.2012 - 11:43

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, pošto je jutros u Tokiju savladala Kinu sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:21).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.040 gledalaca, a sudili su Meksikanac Danijel Gonsales i Ernan Gonsalo Kasamikela iz Argentine.
 
SRBIJA: N. Kovačević (11), U. Kovačević, Janić, Petković (1), Stanković (4), Nikić (13), Mitić (1), Rašić (5), Atanasijević (6), Starović (9), Podraščanin (11) i Rosić.
 
KINA: Bijan (5), Juan (3), Džang (12), Lijang, Džong (7), Cui, Điao (1), Čen (4), Ju (2), Šen (1), Li i Ren.
 
Najboljim srpskim odbojkašima bilo je potrebno samo 66 minuta da uknjiže nove bodove na turniru u Tokiju i naprave korak bliže ka zacrtanom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Londonu.
 
Već u uvodnom delu meča bilo je jasno kako će se on završiti. Pristup protivniku i igri bio je onakav kakav je Igor Kolaković mogao samo da priželjkuje od svojih izabranika.
 
Sve taktičke zamisli Kolakovića igrači su dosledno sprovodili na terenu a rezultat njihovog takvog pristupa video se posle dva ekspresno dobijena seta.
 
Ništa se nije promenilo ni u trećem, osim što je selektor srpske reprezentacije "odmarao" igrače koji su se viši potrošili do sada a u "vatru" gurao "rezerviste".
 
Naredni protivnik najboljim odbojkašima Srbije biće reprezentacija Australije sa kojom se sastaju sutra od 06,30 h po našem vremenu. Biće to duel dva, do sada, jedina neporažena tima posle kojeg će se više znati koliko je Srbija blizu Igrama u Londonu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: