Nazad

Odbojkašice Srbije savladale Peru sa 3:1

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Subota 26.05.2012 - 10:33

U 6. kolu turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je jutros u Tokiju Peru sa 3:1 (25:16, 25:18, 22:25, 25:21).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred hiljadu gledalaca, a sudili su Japanac Tadaši Kacumata i Peter Grunevengen iz Holandije.
 
SRBIJA: Brakočević (9), Mihajlović, Živković, Krsmanović (5), Malešević (12), Vesović (17), Ognjenović (3), Veljković (10), Rašić (12), Ćebić, Starović (8) i Blagojević.
 
PERU: M. Uribe (1), D. Uribe (8), Soto (5), Palasios, Munjos, Ruis, Iljeskas (10), Rueda (18), Lopes (2), Keldibekova i Ortis (20).
 
Najbolje srpske odbojkašice su, prema očekivanju, savladale Peru i osvojile važne bodovi koje ih ostavljaju u igri za olimpijsku vizu, ali onim što su prikazale verovatno ni same nisu zadovoljne.
 
Uz Kineski Tajpeh reprezentacija Perua je, bez sumnje, najslabija na ovom turniru a, ipak, je favorizvanim Srpkinjama uzela set. Ta činjenica trebalo bi da bude poslednje upozorenje izabranicama Zorana Terzića pred sutrašnji okršaj sa Japanom od kojeg zavisi hoće li evropski šampion biti učesnik Olimpijskih igara ili ne.
 
Činjenica je, takođe, da je reprezentacija Srbije znatno oslabljena u Tokiju neigranjem Jelene Nikolić, Brižitke Molnar, Sanje Malagurski, Silvije Popović, ali to nikako ne može biti opravdanje za oscilacije kojih je na ovom turniru previše.
 
Bilo ih je i jutros. Umesto da mirno privedu meč kraju posle dva dobijena seta, naše odbojkašice su počele da prave početničke greške koje su ih koštale gubitka trećeg, a i velike neizvesnosti u poslednjem setu.
 
Na sreću, posle 88 minuta sve se dobro završilo i sada je preostao još jedan korak kojim bi i odbojkašice postale deo olimpijske ekspedicije Srbije u Londonu.
 
Poslednju utakmicu na turniru u Tokiju srpski tim igraće sutra od 12,00 h po našem vremenu protiv Japana.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: