Nazad

Olga nadigrala 107 mesta bolje plasiranu Kineskinju

Izvor: N1 info, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 06.03.2020 - 13:30

Srpska teniserka Olga Danilović izborila je plasman u četvrtfinale Čelindžera u Indijan Velsu, pošto je u dva seta savladala osmog nosioca Kineskinju Lin Žu 6:4, 7:5.

Danilovićeva će igrati protiv Lesije Curenko FOTO: Getty Images
Srpkinja je u prvom setu odigrala gotovo besprekorno do devetog gema. Brejk je napravila u četvrtom gemu, do same završnice prvog seta nije dozvolila protivnici šansu da joj oduzme servis. Ali u devetom gemu, u kojem je servirala za set, odigrala je loše i 72. igračici sveta dopustila dve vezane brejk lopte. Kineskinja odmah koristi prvu i smanjuje na 5:4. Ipak, već u narednom gemu Olga pravi reset, toliko karakterističan za nju na ovoj američkoj turneji. Došla je do tri vezane brejk lopte, ujedno i set lopte. Treću je iskoristila i povela.
 
Lin Žu je napravila brejk na samom startu drugog seta i povela 2:0. Kod rezultata 3:1 imala je čak pet šansi da stekne dupli brejk, ali ponovo je na scenu stupila čelična volja 179. igračice sveta. Olga je uspela da se odbrani, a onda u narednom gemu dođe do tri vezane brejk lopte. Iskoristivši drugu, napravila je brejk za 3:3. Može se reći da je tada prelomila meč. Protivnica je bila potpuno bezopasna na njen servis, pošto je u naredna tri servis gema Srpkinje osvojila samo jedan poen. Nije ni Danilovićeva dolazila do brejk prilika, ali kao da se osećalo u vazduhu da će uskoro doći njene šanse. I došle su, dve vezane u 12. gemu. Kineskinja je obe spasila, ali posle novog reseta, Olga je došla do još jedne brejk prilike, ujedno i meč lopte, koju je iskoristila i izbacila 107 mesta bolje plasiranu igračicu od sebe, koja je i sedam godina starija.
 
U borbi za polufinale Danilovićeva će igrati protiv Lesije Curenko.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: