Nazad

"Orlovi" bledi

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:20

 Srpski fudbaleri pružili su blede partije proteklog vikenda, koji je širom Evrope protekao u senci tragedije i smrti igrača Livorna Pjermarija Morosinija.


 

Morosini je igrao u Livornu kao pozajmljeni igrač Udinezea, kada je doživeo srčani udar tokom utakmice Serije B protiv Peskare i, nažalost, preminuo je pre nego što je hitna pomoć uspela da ga prebaci do lokalne bolnice.

Zbog toga su sve utakmice širom Italije otkazane, a srpski fudbaleri se ni u ostalim najjačim ligama nisu nešto naigrali. Golova u tim ligama nije bilo, ali su se zato naši igrači upisali u strelce u Čempionšipu, Cvajti, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Belorusiji i Moldaviji.

Engleska

Srpski fudbaleri ovog vikenda nisu odigrali nijedan minut u Premijer ligi, ali ni u FA kupu. Branislav Ivanović zbog suspenzije nije bio u timu Čelsija na meču polufinala FA kupa protiv Totenhema, koji je njegov tim dobio sa 5:1. Nenad Milijaš nije bio u timu Vulverhemptona protiv Sanderlenda, u duelu završenom bez golova, dok su Aleksandar Kolarov i Radosav Petrović ostali na klupama. Kolarov je tako sa klupe posmatrao ubedljiv trijumf Mančester Sitija protiv Noriča sa 6:1, dok je Petrović propustio poraz Blekburna od Svonsija sa 3:0. 

U Čempionšipu, Nikola Žigić je postigao gol za izjednačenje 2:2 Blekburna protiv Bristol Sitija, a na terenu je izašao u 90. minutu. Žigićev tim se trenutno bori za mesto u plej ofu za mesto u Premijer ligi, dok je Bristol u opasnoj zoni. 

 

Nemačka

U Bundesligi se od svih naših igrača na terenu našao samo Aleksandar Ignjovski, čiji Verder je izgubio od Štutgarta sa 4:1, a u pobedničkom timu zbog kartona nije bilo Zdravka Kuzmanovića. Neven Subotić je zbog povrede lista propustio meč Borusije iz Dortmunda i Šalkea, završenog trijumfom ‘milionera’ sa 2:1. Gojko Kačar na klupi je presedeo pobedu Hamburgera nad Hanoverom, dok Slobodan Rajković nije bio u timu. 

U Cvajti, Đorđe Rakić je postigao prvi gol za Minhen 1860 za izjednačenje 1:1 na gostovanju Bohumu, a taj meč završen je sa 2:2. Rakić je odigrao svih 90 minuta za minhenski tim, kao i Antonio Rukavina.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: