Nazad

ORLOVI: Spremni za Estoniju

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 24.08.2012 - 12:26

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras (20.30) u Novom sadu dočekuje selekciju Estonije u četvrtom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2013.

Selekcija Srbije dočekaće u Novom Sadu jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Selektor Dušan Ivković na poslednjem treningu u četvrtak uveče na raspolaganju je imao svih 14 igrača.

"Svaka je utakmica važna u ovakvom napornom sistemu. Retko kada sam imao ovakvo opterećenje, naporna putovanja na Island i u Slovačku, šokantan poraz protiv Crne Gore, ali treba pokazati kvalitet. Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz prošlog poraza kod kuće, tim je kompletan posle duže vremena, izuzetno je bitan povratak Nenada Krstića, posebno je značajan njegov uticaj kao kapitena", izjavio je selektor "orlova".

Ivković ističe da će njegov tim za protivnika imati veoma ambiciozan sastav.

"U Novom Sadu računam na svih 14 igrača, mada su se Ivan Paunić i Duško Savanović požalili na povrede, ali se nadam da će svi biti sposobni za utakmicu. Estonije je ambiciozna ekipa. Ostvarili su veliku pobedu u Izraelu, dok su protiv Crne Gore bili okovani imperativom pobede. Dobro trče, igraju specifičnu košarku, visoki igrači su im pokretljivi, ali mi moramo prvo gledati sebe, a protivnika ispoštovati. Lično sam se obradovao kada sam čuo da će se igrati u Novom Sadu, koji je košarkaški grad, ali su utakmice van Beograda dodatna opterećenja", dodao je Dušan Ivković.

Estonci su u dosadašnjem delu kvalifikacija, kao i Srbija, ostvarili skor od dve pobede i jednog poraza. Nadigrali su Izrael i Slovačku, a izgubili su od Crne Gore.

"Imamo pozitivnu tremu, ali treba ponoviti partiju kao protiv Slovačke, maksimalno svih 40 minuta. Estonija je ozbiljna ekipa, iznenadili su Izrael. Treba biti skoncentrisan, nikoga ne treba potcenjivati. Veoma je bitna stvar što se Nenad Krstić vratio i nadam se da će nas zaobići povrede. Uzbuđeni smo što prvi put posle dužeg vremena igramo u Novom Sadu. Sve utakmice prethodnih kvalifikacija odigrali smo u Areni i ovo je dobro za srpsku košarku da se igra i u drugim gradovima poput Niša i Zrenjanina", izjavio je uoči duela sa Estoncima Nemanja Bjelica.

Milenko Tepić je rekao da je ekipa spremna da svih 40 minuta odigra na visokom nivou.

"Utakmica je veoma važna jer je Estonija dobila Izrael u gostima. Generalno je protivnik za mene nepoznanica. Znam da gaje stil kao Letonija, igraju atipičnu košarku, visoki igrači dosta šire. Imamo veliki motiv posle poraza od Crne Gore. Nadam se punom Spensu i veoma mi je drago zbog toga što je Novi Sad domaćin", raduje se Milenko Tepić ponovnom igranju u rodnom gradu.

Selektor Dušan Ivković na večerašnjem duelu računa na Miloša Teodosića, Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, Ivana Paunića, Nemanju Bjelicu, Duška Savanovića, Marka Kešelja, Milana Mačvana, Dejana Muslija, Nemanju Nedovića, Vladimira Štimca, Nenada Krstića, Danila Anđušića i Zorana Ercega.

Kojih 12 igrača će istrčati na teren, selektor će odlučiti pred sam duel.

Ulaz na utakmicu u Novom Sadu je besplatan. Distribucija ulaznica vrši se od 12 časova, na blagajnama Istok i Zapad SPC Vojvodina u Novom Sadu. Pojedinac će moći da preuzme najviše četiri ulaznice, a mesta u dvorani su numerisana. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: